První poločas jsme hráli se zataženou brzdou, viděl liberecký trenér Vavruška

Trenér David Varuška má za sebou vítěznou premiéru u fotbalistů Liberce. Slovan s novým koučem porazil ve 25. ligovém kole Slovácko 2:1, když se mu podařilo otočit výsledek ve druhém poločase, ve kterém se Liberečtí výrazně zlepšili.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Vavruška vedl první zápas jako trenér Liberce

David Vavruška vedl první zápas jako trenér Liberce | Zdroj: ČTK

„V první půli jsme hráli velmi špatně. Na hřiště se nedostal impuls, který jsme chtěli, aby se tam dostal. Byla to jízda na zataženou ruční brzdu,“ dal jasně znát svou nespokojenost s výkonem týmu v prvním poločasu trenér David Vavruška.

Sám má i ligové zkušenosti, většinu své kariéry ale strávil u mládežnických celků. Stejně jako byl přísný na mladší hráče, nebál se zvýšit hlas ani o přestávce v ligovém libereckém mužstvu.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Davidem Vavruškou mluvil v Liberci Mirko Vasić

„Nikdy před hráči necouvám, říkám vždy to, co si myslím. Šéf je vždy jenom jeden,“ říká rezolutně David Vavruška, kterého ale už po přestávce mohla hra Slovanu potěšit.

Liberec začal praktikovat ofenzivní fotbal, a ten je hlavním mottem filozofie nového trenéra. „Zkusili jsme to při dvou trénincích. Pro kluky to bylo zvláštní, protože to bylo nové. Nejsme naivní a vím, že je těžké myšlení změnit,“ uvědomuje si David Vavruška.

V Liberci v týdnu nahradil Jaroslava Šilhavého, který spoléhal hlavně na pozornou defenzivu a brejkové situace.

Baník Ostrava po sedmi měsících zvítězil. Vyhrál také Slovan Liberec

Číst článek

„Každý jsme nějaký a v žádném případě nekritizuji ničí herní styl a svou představu o fotbale. Styl Jaroslava Šilhavého tu udělal titul a jarní sezonu v Evropské lize,“ vysvětluje nový trenér libereckých fotbalistů.

Výhra nad Slováckem mu mohla dodat klid do další práce. „Své práci věřím, alle hráč má přímočařejší myšlení. Když se zápas vyhraje, má trenér pravdu, když se prohraje, nemá. Věřím, že i kdyby se výsledek neotočil, dokázali bychom na výkon ve druhém poločase navázat, ale s výsledkem je to lepší,“ dodal David Vavruška.

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme