Německý prezident ocenil, že se ve Škodovce nejen vyrábí, ale vzdělávají se i mladí

Německý spolkový prezident Joachim Gauck navštívil spolu s prezidentem Zemanem mladoboleslavskou Škodovku. Podívali se do muzea a také k výrobní lince. Německý prezident ocenil, že se ve Škodovce nejen vyrábí, ale že firma také vychovává nové zaměstnance a odborníky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Německý prezident Joachim Gauck při prohlídce závodu Škoda Auto v Mladé Boleslavi

Německý prezident Joachim Gauck při prohlídce závodu Škoda Auto v Mladé Boleslavi | Foto: Pavel Novák

„Je moc dobře, že tu máme také strategii vzdělávání mladých. To je velmi důležité při hrozbě rostoucí nezaměstnanosti mládeže,“ řekl německý prezident na setkání se zaměstnanci Škodovky.

Následně se setkal a debatoval i se studenty Středního odborného učiliště a Vysoké školy Škoda Auto.

V továrně si Gauck prohlédl muzeum, kde spolu s Milošem Zemanem zapózoval v kabrioletu Škoda Voiturette z počátku 20. století, kterého se vyrobilo jen 45 kusů.

Německý prezident také otevřel dveře elegantní limuzíny Superb 4000 z období 2. světové války. Miloš Zeman se pak ochotně usadil na zadním sedadle historického vozu, zatímco jeho německý kolega za ním zavřel dvířka.

V montážním závodě M13 si prezidenti také prohlédli výrobní linku nových octavií, kde strávili necelých pět minut. Za tu dobu stihli montéři sestavit pět nových vozů.

Německý prezident Joachim Gauck při prohlídce závodu Škoda Auto v Mladé Boleslavi | Foto: Pavel Novák

Pavel Novák, mad Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme