Hokejová Slavia po odchodu opor posiluje, přichází Tomáš Vlasák

Hokejový útočník Tomáš Vlasák odehraje příští sezonu v dresu Slavie, kde hokejově vyrůstal. S vedením pražského týmu podepsal trojnásobný mistr světa roční kontrakt. Do mateřského klubu se Vlasák vrací po sedmi letech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Vlasák se raduje z rozhodující trefy do sítě Slavie

Tomáš Vlasák se raduje z rozhodující trefy do sítě Slavie | Zdroj: ČTK

„Pro Slavii jsem se rozhodl, protože jsem tu hokejově vyrůstal. Chci hrát tam, kde je o mě zájem a těší mě, že ho projevila právě Slavia. Jednání byla korektní a dohodli jsme se velmi rychle,“ řekl klubovému webu devětatřicetiletý Tomáš Vlasák.

„Vzhledem k odchodu několika útočníků jsme si byli vědomi toho, že na tomto postu musíme posílit. Jsme rádi, že se nám povedlo tento přestup dotáhnout do konce," uvedl obchodní manažer Slavie Vladimír Pitter.

„Věříme, že naše spolupráce bude úspěšná a Tomáš bude patřit mezi naše klíčové hráče,“ dodal manažer klubu.

Pražský rodák Vlasák působil na počátku profesionální kariéry v Litvínově, odkud zamířil do Finska. V sezoně 2000/01 okusil v deseti zápasech v dresu Los Angeles také NHL a připsal si gól a tři přihrávky.

V letech 1999, 2000 a 2001 byl Vlasák členem reprezentačních výběrů, které zvítězily na třech mistrovstvích světa v řadě. Má také kompletní sbírku medailí z hokejové extraligy, svůj jediný domácí titul získal v loňské sezoně s Plzní. V české nejvyšší soutěži nasbíral celkem 583 bodů.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme