Ve Lbosíně na Benešovsku se na 1. máje projíždějí alegorické vozy

Ve Lbosíně na Benešovsku oslavují 1. máje alegorickými vozy. Projíždějí se po návsi a doplňuje je také průvod. V něm se objevují různé postavy. Loni to byl například papež, letos Cyril a Metoděj a také horníci z OKD. Jde o recesi se vším všudy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alegorický vůz

Alegorický vůz

„Děláme to prakticky pravidelně, vždy na 1. máje se tady sejdou vozítka všeho druhu. Co nedojede, to dotlačíme. Nic tady není problém,“ říká jedna z organizátorek recesní akce.

Oblíbeným transparentem je například: Ve Lbosíně v máji, máme se jak v ráji. Průvod doplňuje i spanilá jízda nazdobených traktorů.

Přehrát

00:00 / 00:00

V obci Lbosín natáčela redaktorka Věra Hájková

„Udělali jsme, co jsme mohli. Za málo času a peněz jsme vyrobili něco, aby byla legrace,“ říká majitel jednoho z traktorů, pan Matějíček.

„Každým rokem si říkám, že si to připravím dopředu, ale většinou se člověk vzbudí druhý den ráno po pálení čarodějnic a všechno to sestrojí během několika hodin,“ vysvětluje jiný.

Tradice alegorických vozů se v obci Lbosín na Benešovsku udržuje od roku 2001. Vozy vyjíždějí vždy 1. května v 15 hodin.

Věra Hájková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme