Na facebooku ANO se objevily urážky Kalouska. Představitelé hnutí se za to omluvili

Sněmovna jednohlasně přijala usnesení, ve kterém odsoudila rostoucí projevy útoků na politické představitele. Poslanci totiž řešili urážky namířené na šéfa poslanců TOP 09 Miroslava Kalouska, které se objevily na facebookovém profilu hnutí ANO.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Poslanecká sněmovna 6.12.2013, Miroslav Kalousek

Poslanecká sněmovna 6.12.2013, Miroslav Kalousek | Foto: Filip Jandourek

Kalouskovi vadilo hlavně to, že jeden z uživatelů navrhl nový film s názvem „Je třeba zabít Kalouska“ a že hnutí ANO do diskuse připsalo "To je ovšem úžasný film".

„Já si uvědomuji, že každému z nás na facebook občas napíše nějaký magor. Je ale poměrně novátorské, a myslím si, že se to ještě nestalo, aby politická strana oficiálně s těmito názory vyjádřila souhlas a povzbuzovala je, protože to se stalo,“ podotkl k tomu místopředseda TOP 09.

Miroslavu Kalouskovi se na plénu sněmovny omluvili šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek a první místopředsedkyně hnutí Věra Jourová, která slíbila nápravu.

„Osobně považuji sociální sítě za prostor, kde vycházejí na povrch negativní emoce, kde se realizují lidé, kteří možná v běžném osobním styku selhávají a nemají možnost se takto projevovat. Myslím si, že je skutečně na administrátorech, aby takovéto věci nedopouštěli, pokud to jde za hranici slušnosti a korektnosti,“ uvedla Jourová.

Sněmovna poté na návrh Milana Urbana (ČSSD) na program zařadila nový bod. V něm na návrh Tomáše Jana Podivínského (KDU-ČSL) důrazně odsoudila rostoucí projevy vybízení k násilí na politicích i všechny druhy šířící se xenofobie a rasismu ve společnosti, a to zvláště v médiích i na sociálních sítích. Usnesení podpořilo všech 126 přítomných poslanců, nikdo se nezdržel ani nebyl proti.

Věra Pfeifferová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme