Hokejisté nesmí další zápasy podcenit, Růžička se chce vyhnout Rusům

Českou hokejovou reprezentaci čekají v dalších zápasech celky Itálie, Dánska, Norska a Francie. Podle tabulek jde o outsidery turnaje. I tyto týmy ale sbírají body, a pokud chce český tým získat výhodnou pozici pro čtvrtfinále, nesmí je podcenit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Růžička na střídačce hokejové reprezentace

Vladimír Růžička na střídačce hokejové reprezentace | Zdroj: ČTK

„Neřekl bych, že nejsou silní. Všichni vidí, jak tihle rádoby trpaslíci hrají. Berou body silným týmům. Francie porazila Kanadu, pak Itálie porazila Francii. Jsou to dobré týmy, hodně bruslí a už to není tak, že přijedete na MS a dáte Itálii 10 gólů,“ upozorňuje obránce české reprezentace Ondřej Němec.

Důležitost zisku dvanácti bodů, které jsou ještě ve hře, si uvědomuje celý český tým. Francie a Norsko jsou totiž zatím v tabulce lepší. Je to zvětší části dané nezvykle náročným vstupem Čechů do turnaje, kdy narazili na Slováky, Švédy a Kanaďany.

Přehrát

00:00 / 00:00

S českou reprezentací mluvil před zápasem s Itálií Štěpán Pokorný

„Když soupeře nepodceníme a budeme bojovat, měli bychom ho přehrát. Kvalita na naší straně je. Největší problém vidím v tom, že bychom vstoupili do zápasu chladně. To by se nám mohlo vymstít,“ varuje před podceněním kapitán Tomáš Rolinek.

Vyhrát následující čtyři duely bude důležité směrem ke čtvrtfinále „Všechno se zamotává, i druhá skupina. Nechceme postoupit ze 4. místa, protože víme, že tam skupinu vyhrají Rusové,“ chce se vyhnout neoblíbenému soupeři trenér Vladimír Růžička.

Potřetí na stejném místě Jiří Sekáč nespadne, Itálii sledoval během volna

Číst článek

Zápas České republiky s Itálií začne v 15 hodin a 45 minut. Radiožurnál z něj chystá živé vstupy a přímý přenos třetí třetiny. Web zpravy.rozhlas.cz ze zápasu chystá online přenos.

Štěpán Pokorný, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme