Potřetí na stejném místě Jiří Sekáč nespadne, Itálii sledoval během volna

Českým hokejistům začíná na světovém šampionátu v běloruském Minsku série zápasů s papírově slabšími soupeři, dnes před čtvrtou hodinou odpoledne nastoupí proti Itálii. Hlavně na úvod tohoto duelu si bude dávat velký pozor útočník Jiří Sekáč. V předchozích dvou utkáních totiž hned na začátku dvakrát upadl na stejném místě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na zápas s Itálií se chystá i Jiří Sekáč (vpravo). S asistenem Jaroslavem Špačkem vede diskuzi možná i o bruslení

Na zápas s Itálií se chystá i Jiří Sekáč (vpravo). S asistenem Jaroslavem Špačkem vede diskuzi možná i o bruslení | Zdroj: ČTK

„Trošku jsem chytil zajíce. Jel jsem ze středu, koukal jsem se na beka a nedíval jsem se pod nohy. Moc jsem to nevypočítal,“ popisuje s úsměvem Jiří Sekáč a na podobné okamžiky si bude muset dávat pozor.

Jeho pád samozřejmě přilákal pozornost přátel. „Večer jsem to měl od kamaráda na facebooku i instagramu. Byly tam narážky, co nám dávají do ionťáků a tak,“ říká kladenský odchovanec, který se svými spoluhráči absolvoval dopoledne v Čižovka aréně krátké rozbruslení před zápasem s Itálií.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Jiřím Sekáčem mluvil před zápasem s Itálií František Kuna

„Není to nic nevyzpytatelného. Hrají dobrý hokej a dokazují to výsledky,“ poukazuje Sekáč třeba na zápas s Francií, který Italové otočili a vyhráli.

Itálie, jinak spíše fotbalová země, má na šampionátu stejně bodů jako český tým. Italové ale ještě nehráli s trojicí Kanada, Švédsko, Slovensko.

Počínání dnešního soupeře ve skupině A jednadvacetiletý Jiří Sekáč sleduje. „Když po večerech nemáme co dělat, koukáme na zápasy. I těsně před zápasem, než se začneme připravovat sami, sledujeme utkání,“ říká mladý útočník.

Poprvé si česká reprezentace vyzkouší zápas v rámci odpoledního programu. Ale národní tým měl včera volno a neměl by to být žádný problém.

Hokejisté nesmí další zápasy podcenit, Růžička se chce vyhnout Rusům

Číst článek

„Je to jiné v přípravě na zápas. Vše se musí posunout a urychlit. Ale všichni jsme odpočatí a zvyklí ze sezony. V play-off se hraje jeden zápas za druhým,“ dodává vicemistr Kontinentální hokejové ligy s pražským Lvem Jiří Sekáč.

Se svými spoluhráči nastoupí proti Itálii a bude doufat, že zvládne první střídání a znovu neupadne kousek od střídačky. V Čižovka aréne se hraje v 15 hodin a 45 minut, z prvních dvou třetin odvysíláme aktuální vstupy, zbytek zápasu pak uslyšíte živě. Web zpravy.rozhlas.cz ze zápasu chystá online přenos.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme