Soud zatím ústecké Činoherní divadlo do úpadku nepošle

S návrhem na insolvenci neuspěly u krajského soudu dvě bývalé zaměstnankyně ústeckého Činoherního divadla. To koncem ledna přerušilo činnost a lidé dostali na konci března výpovědi. Herečka Nataša Gáčová a mluvčí Jana Válková jako důvod uvedly nevyplacené mzdy za dva měsíce a odstupné.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Činoherní studio Ústí nad Labem

Činoherní studio Ústí nad Labem | Foto: Gabriela Hauptvogelová

Podle mluvčí soudu Markéty Morkusové ale pro vyhlášení insolvence musejí být alespoň tři věřitelé.

„Dlužník musí mít více než dva věřitele. Tito věřitelé musejí být v insolvenčním návrhu konkrétně identifikováni včetně jejich pohledávek, přeného určení splatnosti těchto pohledávek, výše, vzniku. Což navrhovatelky neuvedly.“

Divadlo spěje k likvidaci od březnového rozhodnutí zastupitelstva, které zřídilo novou příspěvkovou organizaci Činoherní studio města Ústí nad Labem. Město už vyhlásilo výběrové řízení na uměleckého šéfa a chce vytvořit nový soubor.

Podle Nataši Gáčové podá více lidí návrh na insolvenci Činoherního divadla více lidí. Uvedla, že divadlo kromě mezd dluží například i městu nájemné za budovu.

Většina bývalého souboru Činoherního divadla přešla do nově vzniklého spolku Činoherák Ústí, který na začátku minulého týdne oznámil, že chce navázat na dlouholetou tradici divadla.

Gabriela Hauptvogelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme