Fotbalisté Bohemians 1905 porazili Duklu a přiblížili se záchraně

Fotbalisté Bohemians 1905 dokázali v předehrávce 28. kola Gambrinus ligy porazit pražskou Duklu. Odpoutali se tak z posledního místa v tabulce a stále živí naději na záchranu v nejvyšší soutěži.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Bohemians Petr Nerad a Lukáš Pauschek se radují z gólu v utkání s Duklou Praha.

Fotbalisté Bohemians Petr Nerad a Lukáš Pauschek se radují z gólu v utkání s Duklou Praha. | Zdroj: ČTK

V prvním poločase bylo znát, že domácí mají nůž na krku a jde jim prakticky o všechno. V prvních dvaceti minutách se ještě hosté ubránili, ale pak do poločasu třikrát inkasovali.

Skóre otevřel hlavou obránce Šmíd. Za dalších sedm minut se prosadil Jindřišek, který po rohovém kopu poslal míč od břevna za brankovou čáru.

Čtyři minuty před odchodem hráčů do šaten navíc prostřelil brankáře Radu z hranice pokutového území Nerad. Snížit ještě mohl Hlinka, ale branku Berkovce netrefil.

Po poločase se poměr sil na hřišti absolutně změnil. V 59. minutě prostřelil brankáře Bohemians nejlepší střelec Dukly Pospěch a na drama zadělal o pět minut později střídající Juroška.

V posledních dvaceti minutách si Dukla vytvořila velký tlak, Bohemians se soustředili hlavně na obranu a devět minut před koncem měli i štěstí, když se hlavička Mareše zastavila na tyči Berkovcovy branky.

28. kolo první fotbalové ligy:

Bohemians Praha 1905 - Dukla Praha 3:2 (3:0)
Branky: 22. Šmíd, 28. Jindřišek, 40. Nerad - 59. Pospěch, 64. Juroška. Rozhodčí: Kovařík - Moláček, Hock. ŽK: Šmíd - Jeřábek. Diváci: 3459.
Bohemians: Berkovec - Pauschek, Brabec, Šmíd, Kalina - J. Rada - Jindřišek, Nerad (80. Jeremenko), Hora (73. Bartek) - Lietava (90. Cseh), Moravec. Trenér: Klusáček.
Dukla: F. Rada - Romera, Štetina, Jeřábek, Matěj Hanousek (87. Marek) - Hlinka (46. Ouedraogo), Gedeon, Marek Hanousek - Černý (55. Juroška), Pospěch, Mareš. Trenér: Kozel.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme