Do průvodu za legalizaci marihuany se zapojilo několik tisíc lidí

Centrem Prahy prošlo několik tisíc lidí demonstrujících za legalizaci marihuany. Protestní pochod za hudebního doprovodu vyrazil z Karlova náměstí přes Václavské náměstí až do žižkovského parku Parukářka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Průvod Million Marihuana March v Praze

Průvod Million Marihuana March v Praze | Foto: Miloslav Hamřík

Protestního pochodu s názvem Million Marihuana March se zúčastnili převážně mladí lidé. Demonstrovali hlavně za legalizaci pěstování a držení marihuany pro vlastní potřebu.

Účastníci pochodu měli většinou vlajky a oblečení symbolizující konopí. Nechyběly ani transparenty s nápisy ‚Milujeme marihuanu‘ nebo ‚Příroda je součástí člověka‘.

Letos sdružení také upozornilo na nedořešenou legislativu kolem léčebného konopí a loňský zásah proti majitelům growshopů.

Pochod se obešel bez vážnějšího incidentu. Policisté podle jejich mluvčího Jana Daňka museli řešit dvě podezření z přestupku, která se týkala držení několika gramů marihuany. Majitelé drogy byli převezeni na policejní služebnu, kde s nimi byl přestupek vyřešen.

Za pěstování nebo přechovávání konopí ve větším než malém množství hrozí postih. Marihuana je podle všeho tuzemskou nejrozšířenější ilegální drogou.

Průvod Million Marihuana March v Praze | Foto: Miloslav Hamřík

ČTK, Jaroslav Gavenda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme