Turečtí záchranáři vyprostili ze zavaleného dolu dalších 15 těl

Dalších 15 těl vynesli přes noc záchranáři z uhelného dolu v západoturecké Somě. Počet obětí úterní tragédie se tak vyšplhal na 299. Pod zemí zůstávají už pouze tři pohřešovaní horníci. Do dolu už byli vpuštěni první inspektoři, kteří mají neštěstí vyšetřit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Z podzemí se podařilo vyprostit dalších 15 těl

Z podzemí se podařilo vyprostit dalších 15 těl | Zdroj: Reuters

„Ve skupině vyšetřovatelů jsou tři inspektoři, čtyři experti a dva prokurátoři. Prohlédli si už některé části dolu, které nejsou nebezpečné a záchranné práce v nich už skončily," potvrdil ministr energetiky Taner Yildiz.

Provozovatel dolu, společnost Soma Holding, popřel, že by jakkoli zanedbal bezpečnostní opatření a že by na tragédii nesl nějaký podíl.

U dolu v pátek demonstrovaly stovky lidí. Požadovali odstoupení turecké vlády, která údajně zabránila přijetí přísnějších bezpečnostních opatření při těžbě. Policie demonstranty rozehnala vodními děly a slzným plynem.

Silvie Třeslínová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme