Kanál v Račicích přivítá olympijské medailisty i české kanoistické naděje

Umělý kanál v Račicích je mezi kanoisty a veslaři oblíbenou zastávkou. Však se také velmi často stává dějištěm velkých mezinárodních akcí. Tou právě začínající je závod Světového poháru kanoistů, na kterém se představí tři desítky olympijských medailistů z Londýna i nejlepší Češi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kanoista Martin Fuksa se raduje z vítězství v závodě na 500 metrů na Světovém poháru v Račicích

Kanoista Martin Fuksa se raduje z vítězství v závodě na 500 metrů na Světovém poháru v Račicích | Zdroj: ČTK

„V posledních letech nebyla rychlostní kanoistika excelentním sportem s olympijskými medailemi. Naposledy to byl Martin Doktor, na kterého jezdili diváci,“ rekapituluje předseda Českého svazu kanoistů Jan Boháč.

Momentálně je však už situace o poznání růžovější a ten, kdo se vydá do Račic, určitě nebude muset jen nostalgicky vzpomínat na dvojnásobného olympijského vítěze z Atlanty.

Přehrát

00:00 / 00:00

O závod Světového poháru v Račicích se zajímal Aleš Procházka

„V současnosti máme tým, který může přitáhnout zájem diváků nejen svými výkony na vodě, ale i svým postojem ke sportu a k životu,“ upozorňuje funkcionář.

Do kategorie těch, kteří už navzdory svému mládí dovedou snášet monotónní tréninkovou dřinu a kteří jsou díky tomu schopni porážet daleko zkušenější borce z absolutní světové špičky, patří třeba kanoista Martin Fuksa.

„Co se týče životosprávy myslím, že jsem na sebe asi nejpřísnější ze všech, co sleduji. Ale je to dobře, nebudu sportovat do konce života. Dokud mi to jde, chci tomu dát úplně všechno,“ říká jednadvacetiletý kanoista.

„Nemám zapotřebí pít alkohol nebo chodit na diskotéky. Dělám to, co mě baví,“ těší závodníka majícího všechny předpoklady, aby se stal zdatným nástupcem Martina Doktora.

Druhý závod letošního Světového poháru rychlostních kanoistů se v Račicích koná ode dneška do neděle. Kromě české špičky se na něm představí také tři desítky olympijských medailistů z Londýna.

Aleš Procházka, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme