Hlavní tah z Brna na Svitavy blokovala srážka autobusu s autem

Hlavní tah mezi Brnem a Svitavami několik hodin blokovala nehoda osobního automobilu a autobusu. Silnice byla uzavřená a policie odkláněla dopravu. Nehoda si vyžádala úmrtí řidičky auta. V autobuse se zranili dva lidé. Jednoho přepravil vrtulník do brněnské nemocnice.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ambulance

Ambulance | Foto: Tomáš Adamec

Nehoda se stala před polednem na silnici I/43. "Řidička osobního vozidla Kia jela z Brna směrem na Svitavy. Z nezjištěných příčin přejela do protisměru, kde se srazila s autobusem," uvedla blanenská policejní mluvčí Iva Šebková.

V autobuse cestovalo asi dvacet lidí. „K dopravní nehodě osobního vozu a autobusu jsme vyslali dvě jednotky, u odbočky na Lysice, je to v podstatě hlavní tah na Svitavy,“ upřesnil mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Na místě se zranili dva lidé, jedna žena zemřela. „Na místě jsme zjistili, že řidička osobního vozu je mrtvá. A probíhá její vyproštění,“ doplnil Mikoška. U nehody zasahoval i vrtulník.

Hlavní tah do Svitav byl neprůjezdný v obou směrech a rychle se tvořily kolony. Policie úsek zprůjezdnila až ve tři hodiny odpoledne.


Zvětšit mapu

ČTK, Štěpánka Kadlečková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme