Bratři Kovářové nebudou na porážku s Kanadou vzpomínat v dobrém

Oba se těšili, až si spolu zahrají první zápas v hokejové reprezentaci na mistrovství světa v Bělorusku. Bratři Kovářové ale nebudou mít na prohru 3:4 s Kanadou dobré vzpomínky. Útočník Jan byl vyloučen do konce zápasu, brankář Jakub po čtvrtém inkasovaném gólu střídal.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Kovář po čtvrtém inkasovaém gólu od Kanady přenechal místo v brance Alexandru Salákovi

Jakub Kovář po čtvrtém inkasovaém gólu od Kanady přenechal místo v brance Alexandru Salákovi | Zdroj: ČTK

Zlomový okamžik zápasu přišel v závěru druhé třetiny, kdy za stavu 2:1 pro Kanadu Jan Kovář v útočném pásmu napadá Bieksu. Český útočník hokejkou způsobí kanadskému kapitánovi krvavé zranění a míří na trestnou lavici.

Na ukazateli se nejprve objeví klasický dvouminutový trest, který ale rozhodčí po protestech Kanaďanů změní na trest pět minut a do konce utkání.

Přehrát

00:00 / 00:00

S bratry Kovářovými po zápase s Kanadou mluvil František Kuna

„Šel jsem po puku, ale asi jsem ho klepnul hokejkou. Pak se rozhodčí poradili s kanadskou střídačkou a trest změnili,“ říká Jan Kovář, po jehož trestu dohrál český druhou třetinu v oslabení.

„To je nehorší pocit, když takhle tým oslabíte a už se na to můžete jen dívat,“ dodal po zápas zklamaný Jan Kovář.

Jeho bratr Jakub měl v brance těžký úkol. Kanaďané skórovali v početní převaze dvakrát za 17 sekund a dostali se do vedení 4:1. Kovář střídal a mohl si vybavit například i šestigólový příděl od Rusů na Švédských hrách.

„Snažím se v brance dělat všechno možné, ale pak se puk nějak nešťastně odrazí nebo mi do branky někudy proletí, ale ani nevím kudy,“ říká brankář Jakub Kovář.

SLEDOVALI JSME ON-LINE: Češi prohráli po vyrovnaném boji s Kanadou

Číst článek

I když ho kouč Vladimír Růžička z branky odvolal a do branky poslal Alexandra Saláka, nelze píseckému rodákovi nic vyčítat. Na hře národního týmu hledal raději pozitiva.

„Nehrajeme špatně. Všechny tři soupeře jsme přehráli, ve všech utkáních jsme byli lepší,“ dodal po těsné porážce s Kanadou gólman Jakub Kovář.

Tři těžké soupeře má český tým za sebou, v úterý má volno. Do tréninku se zapojí další Kovář, vítkovický obránce Lukáš, který v kádru nahradí zraněného Romana Poláka. Ve středu pak čeká partu kolem kapitána Tomáše Rolinka zápas s Itálií.

František Kuna, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme