V Praze se hokejoví fandové sejdou na Staromáku, jinde spíše v hospodách

Fanoušci budou moci podpořit české hokejisty na Staroměstském náměstí v Praze. Umístění velkoplošných obrazovek v centru metropole schválila rada města. Na náměstí zůstanou i na nedělní závěr šampionátu, kdy budou čeští hokejisté bojovat o zlato nebo bronz. Před velkoplošnými obrazovkami se ale sejdou fanoušci jen v některých městech, řada lidí bude fandit v hospodách a restauracích.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci na Staroměstském náměstí, sledují mistrovství světa v ledním hokeji.

Fanoušci na Staroměstském náměstí, sledují mistrovství světa v ledním hokeji. | Foto: Filip Jandourek

Velkoplošné obrazovky začnou technici na pražské Staroměstské náměstí instalovat zítra dopoledne. Lidé se na podvečerní semifinálový zápas Česko - Finsko budou moci v centru města scházet po celý den.

Sobotní podvečerní semifinálový zápas Česko - Finsko začne ve tři čtvrtě na šest, program na náměstí je připraven už od čtyř hodin odpoledne. Na pódiu vystoupí živé kapely, bude se hrát i reprodukovaná hudba, programem bude provázet moderátor.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kde všude se bude fandit českým hokejistům u obřích obrazovek, zjišťovala redaktorka Květa Moravcová

Venku budou moci hokej sledovat také fanoušci v Riegrových sadech, kde už je připravené velké projekční plátno. Přenos hokejových utkání bude stát magistrát maximálně na 493 tisíc korun.

Na Staroměstském náměstí bude připravena také záchranná služba a na bezpečnost budou dohlížet desítky městských a státních policistů. Jejich mluvčí Hana Jeřábková připomíná, aby si lidé na náměstí nebrali žádnou zábavní pyrotechniku, ani nápoje ve skleněných lahvích.

„Policisté použití zábavní pyrotechniky vyhodnocují jako přestupkové jednání a v případě, že se někdo takového přestupku dopustí, policisté na to budou adekvátně reagovat. Příslušná osoba bude s největší pravděpodobností oznámena správnímu orgánu k projednání,“ popisuje.

Cíleně kontrolovat fanoušky, zda u sebe nemají něco nebezpečného, policie nebude. Zajistí ale každého, kdo bude ohrožovat sebe nebo ostatní lidi. V případě přestupku člověka zajistí a jeho případ předá úřadům, pokud se někdo dopustí trestného činu, sepíše s ním výpověď a případ předá vyšetřovateli.

Obří obrazovky jen v některých městech

Velkoplošná obrazovka bude v neděli v Mostě. A pokud čeští hokejisti postoupí do finále, bude se promítat také v centru Děčína.

Fanoušci v Mladé Boleslavi budou moci hokej sledovat ve společenském centru Na Karmeli.

Jinak se velkoplošné obrazovky pro hokejové fanoušky nechystají, lidé budou sledovat oba víkendové zápasy hlavně v hospodách a restauracích.

Květa Moravcová, kap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme