Zlín může doma rozhodnout extraligové finále, Kometa ho chce prodloužit

Hokejisté Zlína budou mít v pátém zápase finálové série další možnost ukončit sérii a vyhrát hokejovou extraligu. Kometa Brno chce naopak boj o titul prodloužit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Brna Jiří Trvaj se dnes znovu pokusí natáhnout finálovou sérii play-off

Brankář Brna Jiří Trvaj se dnes znovu pokusí natáhnout finálovou sérii play-off | Zdroj: ČTK

„Budeme si trošku víc věřit. Víme, že jsme na hraně, takže se pokusíme urvat další vítězství a dál uvidíme,“ prohlásil brněnský gólman Jiří Trvaj po první finálové výhře Komety.

Ví, že velmi důležité bude ubránění přesilových her soupeře. „Oslabení je stěžejní část zápasu, když se nám podaří ho přežít, můžeme jít v zápase dál,“ uvědomuje si brankář týmu, který v sérii prohrává 1:3 na zápasy.

V minulém utkání Kometa zamíchala se složením útočných formací a navíc střídala tentokrát pouze tři útoky.

Přehrát

00:00 / 00:00

A aktéry finálové série mluvil reportér ČRo Aleš Procházka

„Zápasy předtím jsme odehráli na čtyři útoky, takže sil máme dost. Někdy to člověku vyhovuje, protože se víc dostane na led, nemá dlouhé prostoje na střídačce. Je víc v tempu a nemusí nad vším tolik přemýšlet. Není to problém,“ říká Jakub Korejs, který strávil více času na ledě.

Co říct měl svému týmu po prohraném čtvrtém zápase i Rostislav Vlach. „Hra nebyla ideální. Vzadu bylo spoustu chyb, složité rozehrávky a z toho vše pramenilo. Potřebujeme se nachystat a doufat, že sérii vyhrajeme doma,“ vyhlíží trenér Zlína podvečerní zápas.

Zlínu chybí nejlepší střelec

Teď musí Rostislav Vlach především doufat, že se povede zacelit mezeru v Čajánkově útočné formaci, kde chybí potrestaný Ondřej Veselý, nejproduktivnější hráč v play-off.

I bez něj budou mít hráči Zlína jasné pokyny. „Zvýšit nasazení a jednoduchost v rozehrávce. Samozřejmě to bude chtít trošku štěstí,“ přeje si do zápasu Vlach.

Poslední třetinu pátého finálového zápasu, který začíná v 18.20, přinese Radiožurnál v přímé reportáži.

Aleš Procházka, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme