V ústeckém Vaňově už kotví divadelní loď, bude na ní hrát Činoherák Ústí

Herci ze zaniklého Činoherního divadla v Ústí nad Labem mají opět svoji scénu. Alespoň dočasnou. Do Vaňova totiž včera přijela divadelní loď Tajemství, na které bude spolek Činoherák Ústí od zítřka hrát.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Do Ústí nad Labem připlula loď Tajemství bratří Formanů. Bude na ní hrát Činoherák

Do Ústí nad Labem připlula loď Tajemství bratří Formanů. Bude na ní hrát Činoherák | Foto: Gabriela Hauptvogelová

„Mám hroznou radost. Už když se objevila v zatáčce, tak mě to tak rozsvítilo. Teď už jen čekám, až budu moci na palubu,“ říká herec Jan Jankovský, který spolu s ostatními čeká na loď Tajemství u mola ve Vaňově.

Na palubě prý bude možná každý den, i když nebude hrát. Nicméně diváci se můžou těšit, že ho uvidí v divadelních představeních Zkrocení zlé ženy, Romeo a Julie, Láska, práce nebo Kde život náš je v půli se svou poutí.

Přehrát

00:00 / 00:00

V ústeckém Vaňově natáčela redaktorka Gabriela Hauptvogelová

„Bude to skvělé. Řekl bych, že nám to vlije velkou energii do žil,“ doplňuje Jankovský. Zaparkování lodi se trošku komplikuje. Lodníci nenašli kruh, ke kterému by mohli přivázat příď.

„Byla velká voda a on se zanesl blátem a narostla tam tráva,“ říká František Hamza, kapitán lodi, která do Vaňova divadelní loď z Prahy dotlačila. První kruh se najít nepodařilo, a tak loď manévrovala skoro dvě hodiny. „Bylo to trošku složitější, ale už je to v pořádku. Stálo to velké úsilí,“ doplňuje kapitán.

Do Ústí nad Labem připlula loď Tajemství bratří Formanů. Bude na ní hrát Činoherák | Foto: Gabriela Hauptvogelová

Mezitím už si lidé ze spolku loď prohlíželi zevnitř. „Prostor lodi Tajemství je krásný, má svou specifickou atmosféru. Myslím si, že jen samotná návštěva té lodi je zážitkem. Když je ještě umocněná kvalitním divadelním představením, tak to je výborná kombinace,“ shrnuje produkční spolku Činoherák Ústí Jan Kvasnička.

Deště se diváci bát nemusejí, prostor kryje střecha. Když ale bude zima, měli by si radši na sebe vzít nějakou bundu a svetr. „Diváci musejí počítat s tím, že se v podstatě hraje venku,“ připomíná Kvasnička.

Činoherák Ústí bude na lodi hrát od zítřka až do 9. června. „Loď samotná má jen základní vybavení. Pro to, aby se mohla divadelní představení uskutečnit, tak potřebujeme nějaká světla, dekorace, kostýmy a všechno. My v podstatě stavíme to divadlo znovu,“ uzavírá produkční spolku Činoherák.

Do Ústí nad Labem připlula loď Tajemství bratří Formanů. Bude na ní hrát Činoherák | Foto: Gabriela Hauptvogelová

Gabriela Hauptvogelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme