Zápas se Slovenskem napoví o síle týmu, tvrdí hokejový trenér Augusta

Mistrovství světa v ledním hokeji pořádané v Minsku začne pro český tým přesně v 19 hodin 45 minut. Utkání se Slovenskem bude pozorně sledovat i bývalý reprezentační trenér Josef Augusta.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář českého týmu Alexander Salák hovoří s kapitánem mužstva Tomášem Rolinkem při dopoledním rozbruslení v hale Čižovka

Brankář českého týmu Alexander Salák hovoří s kapitánem mužstva Tomášem Rolinkem při dopoledním rozbruslení v hale Čižovka | Zdroj: ČTK

„Zápas může hodně napovědět o síle našeho týmu. Navíc dobrý vstup do šampionátu je důležitý pro pohodu hráčů v dalších zápasech,“ říká o prvním utkání trenér, který se jednou jako asistent a poté dvakrát jako hlavní trenér zasloužil v letech 1999 až 2001 o zisk zlatých medailí.

Česká reprezentace má za sebou několikatýdenní přípravu, ale faktem je i to, že 10 nominovaných hráčů se připojilo k mužstvu až na poslední chvíli. I proto bude zajímavé sledovat, jaký tým hráči vytvoří.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dobrý vstup do šampionátu je důležitý pro pohodu hráčů v dalších zápasech, říká hokejový trenér Josef Augusta.

„Nebude to jednoduchý. Někteří se k týmu přidali skutečně na poslední chvíli, navíc někteří nebyli zdravotně v pořádku. Ale všichni mají zkušenosti, v hokeji už něco odehráli a uvidíme, v jaké síle mužstvo bude,“ je zvědavý Augusta.

Po utkání se Slovenskem čekají náš tým v neděli a v pondělí dva žhaví zájemci o medaile, Švédsko a Kanada. To je velice ostrý start, který ale za určitých okolností může být i výhodou.

„O výhodě bych nemluvil. Bylo by příjemné víkend zvládnout. I proto musíme dobře začít se Slovenskem. Švédsko jsme viděli na Švédských hrách a na šampionátu budou ještě lepší. Kanada přijede s mladým týmem a o něm nic nevíme.“

Bude tak zapotřebí mužstvo optimálně připravit. To je práce pro trenéra Vladimíra Růžičku a o jeho kvalitách Josef Augusta nepochybuje.

„Vláďa je zkušený trenér, hráče zná, ví, jak na kterého. Myslím si, že je kolikrát lepší méně mluvit a víc hráčům věřit. Výkonnost mají a teď jde jenom o to, aby to ukázali na ledě. Osobně jim věřím a tipuji vítězství 6:1,“ dodal s optimismem bývalý reprezentační kouč Josef Augusta.

Aleš Procházka, Petr Král, Vojtěch Bureš, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme