Dračí lodě, hudba a atrakce pro děti. Vodní nádrž Lipno míří do nové sezóny

Závodem dračích lodí dnes začíná turistická sezóna na Lipně. Děti se mohou těšit na divadelní představení, šermíře i obří skákadlo. Organizátoři také představí letošní novinky. Půjde například o elektrokola nebo elektročluny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lipno

Lipno | Foto: Ľubomír Smatana | Zdroj: Český rozhlas

Změny čekají i cestu korunami stromů. Na několika místech tam přibudou informační vzdělávací panely.

„Dozvíte se spoustu novinek ze života v lese. Je to věc, kterou buď budete hledat v encyklopedii, anebo vyrazíte na stezku a celá rodina ji tam najde společně,“ říká jednatel hlavních lipenských společností Roman Meliška.

Samotné zahájení sezóny na Lipně podle něj bude tradiční a přesto nové. Úbytek vody v lipenské nádrži totiž využili místní i k tomu, aby rozšířili písčité a oblázkové pláže.

Přehrát

00:00 / 00:00

Redaktor Martin Pokorný zjišťoval, jaké novinky přinese letošní sezóna na Lipně

„Tradiční v tom, že bude opět plné bubnování dračích lodí, bude plné pirátských překvapení na pláži,“ dodává Meliška.

Podle starosty Lipna nad Vltavou Zdeňka Zídka není jisté, kolik vody do léta ještě doteče. I kdyby se ale hladina zvedla, rozšíření pláží prý turistům prospěje.

„Je lepší mít to dál do vody, protože když je potom vlnobití a není tam oblázkový kryt, voda je taková trošku zakalená. I pro vstup do vody je příjemné, kam až člověk stačí, jít po oblázcích. I pro děti, které si hrají ve vodě, je daleko příjemnější, že stojí na oblázcích a nezakopávají o nějaké větší kameny,“ vysvětluje.

Začátek sezóny na Lipně mají zpestřit také živé obrazy a koncert několika hudebních skupin.

Martin Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme