Zlínu do finále extraligy pomohla bojovnost i nemocný fanoušek

Hokejisté Zlína v sobotu bez pardonu zakončili semifinále play-off a stejně jako před rokem se mohou těšit na svoje účinkování v boji o domácí titul. Po domácím vítězství nad Třincem 5:1 zvítězili v sérii 4:2.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Zlína se radují z postupu do extraligového finále

Hokejisté Zlína se radují z postupu do extraligového finále | Zdroj: ČTK

„Byla tam větší bojovnost a srdce. Kluci potvrdili, že jsou v play-off skvělí a potvrdili loňské finále,“ chválil spoluhráče brankář Libor Kašík.

Zlín postoupil do finále přes druhý nejlepší tým základní části. „Mají kvalitnější kádr a lepší hokejisty než my,“ přiznal autor důležitého gólu Bedřich Köhler.

Přehrát

00:00 / 00:00

S hráči Zlína mluvi po postupu do extraligového finále reportér Českého rozhlasu Aleš Procházka

První dvě utkání série přitom tým z Valašska prohrál. „Netvrdím, že jsem si byl jistý, že vyhrajeme čtyřikrát v řadě, ale pořád jsem věřil, že sérii otočíme,“ svěřil se zlínský útočník.

Kapitán Petr Čajánek vítězství věnoval jednomu z diváků. „Je to pro fanouška Davču, který je nemocný a slavil osmé narozeniny. Je to větší bojovník, než my všichni dohromady a díky němu jsme to zvládli,“ řekl střelec první branky.

„Podmínky v Třinci a ve Zlíně se nedají srovnávat a jsme strašně rádi, že jsme znovu ve finále s mladou obranou, která hraje parádně se spoustou odchovanců,“ přidal se Petr Čajánek.

Hokejové Pardubice budou shánět nové brankáře, příprava začíná za 2 týdny

Číst článek

K ukončení série pomohli zlínským hokejistům i nadšení fanoušci. „Užívám si to. Nejkrásnější pro hráče je, když může hrát zápas doma před plnými tribunami a v takové atmosféře,“ těšilo kapitána extraligových finalistů.

Aleš Procházka, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme