Podle českých hokejistů musí proti USA nastoupit na MS mnohem semknutější tým

Čeští hokejisté si před mistrovstvím světa vytyčili jasný cíl - postoupit do bojů o medaile. I přes to, že v základní skupině zůstaly jejich výkony hodně za očekáváním fanoušků, se jim to dnes může povést. Před čtvrtfinále se Spojenými státy si ale podle nejzkušenějších hráčů musí každý sáhnout do svědomí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Jordán (uprostřed) pomáhá českému brankáři Alexandrovi Salákovi

Michal Jordán (uprostřed) pomáhá českému brankáři Alexandrovi Salákovi | Zdroj: ČTK

„Teď se každý musí zamyslet nad sebou a musíme jít na stadion jako tým a udělat všechno pro to, abychom si mohli zahrát v sobotu semifinále. Věřím, že tím nejhorším jsme si prošli a že si uvědomíme, za co hrajeme. Všichni do jednoho si chceme odvést medaili, uděláme pro to všechno a podáme skvělý týmový výkon. Protože bez toho nemáme šanci uspět,“ uvědomuje si hlavní opora obraných řad Ondřej Němec.

Přehrát

00:00 / 00:00

S českými hokejisty mluvil před čtvrtfinálovým duelem proti USA reportér Štěpán Pokorný

Není to ale tak, že by tým hrál každý zápas mizerně, většinou měl na turnaji vynikající vstupy do utkání a postupně se dostával do tlaku, jenže pak kvůli například zbytečným faulům přišly špatné pasáže, ve kterých soupeř skóroval.

„Třeba i když hrajeme dobře, tak nás dostanou ta vyloučení, takže jdeme z tlaku do oslabení. Když budeme takhle vylučovaní, tak ty týmy to trestají,“ říká útočník Roman Červenka. Výkony během zápasů byly nevyrovnané, na což česká reprezentace doplácela. Hodně rozzlobený kvůli tomu byl i kouč Vladimír Růžička, který měl ještě v noci po Francii dost emotivní promluvu k hráčům.

Co všechno si vzali hokejisté k srdci, začneme zjišťovat v 15 hodin, kdy zápas mezi Českou republikou a Spojenými státy v aréně Čižovka začíná.

Štěpán Pokorný, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme