Manchester United potvrdil příchod trenéra Van Gaala

Fotbalisty Manchesteru United povede od příští sezóny nizozemský trenér Louis van Gaal. Vedení klubu jeho příchod potvrdilo na svých internetových stránkách. Na Old Trafford podepsal tříletou smlouvu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Louis van Gaal povede na letošním MS Nizozemsko, pak převezme Manchester

Louis van Gaal povede na letošním MS Nizozemsko, pak převezme Manchester | Zdroj: Reuters

Dvaašedesátiletý kouč byl jedním z hlavních kandidátů už od propuštění Davida Moyese, pod kterým zažili Rudí ďáblové nejhorší sezonu od roku 1990. V posledních čtyřech kolech letošního ročníku Premier League vedl tým záložník Ryan Giggs, jenž dnes ukončil hráčskou kariéru a bude Van Gaalovi od léta asistovat.

Louis van Gaal převezme Manchester United po letošním mistrovství světa v Brazílii, na němž povede nizozemskou reprezentaci.

"Zajistili jsme si služby mimořádného trenéra, který toho hodně dosáhl. Old Trafford je příhodým místem, kde napíše další nové kapitoly příběhu Manchesteru United," rozplýval se nad angažováním Van Gaala místopředseda klubu Ed Woodward.

Nizozemský trenér získal tři tituly s Ajaxem, který dovedl také k triumfu v Lize mistrů. Další dva tituly slavil s Barcelonou a po jednom s Alkmaarem a Bayernem Mnichov.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme