Dobrovolníci uklízí Česko, v Brně se zapojila většina městských částí

První ročník akce Ukliďme Česko má vyčistit černé skládky po celé republice. Více než tisíc dobrovolníků se dnes pokusí uklidit alespoň část z tří tisíc evidovaných smetišť. V Brně na úklid přispěl brněnský magistrát a zapojila se většina městských částí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pokus o založení další černé skládky

Pokus o založení další černé skládky | Foto: město Dobříš

„ Je potřeba, aby se místní organizátor domluvil na příslušné obci, případně úřadě. Ten si to musí vzít za své a zafinancovat odvoz a likvidaci,“ vysvětluje mluvčí projektu Radek Janoušek.

Akce využijí také ve Starém Lískovci, uklidí skládku v Labském dvoře. „Třeba ti lidé budou potom pomáhat i v tom, že si svou práci budou hlídat,“ doufá starosta Starého Lískovce Vladan Krásný z ODS.

Chystaná úklidová akce Ukliďme Česko je inspirována celosvětově fungujícím projektem let's Do It. Jejím cílem je nejen uklidit černé skládky, ale také zaangažovat různé zájmové skupiny a zviditelnit problematiku černého skládkování.

V České republice se do projektu zapojí 260 organizátorů místních úklidových akcí. V jejich systému je zaneseno více než tři tisíce černých skládek.

Tereza Kadrnožková, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme