Jeseničtí hasiči připravují obří taktické cvičení, poprvé při něm bude hořet

Loňská tragédie ve Frenštátě pod Radhoštěm motivovala jesenické hasiče k námětu letošního taktického cvičení. Chtějí si při něm ověřit, jak by postupovali při výbuchu plynu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hasiči likvodují noční požár skladové haly v Olomouci-Chvalkovicích

Hasiči likvodují noční požár skladové haly v Olomouci-Chvalkovicích | Foto: HZS Olomouckého kraje

Vedle profesionální jednotky se do cvičení 4. června zapojí i dobrovolní hasiči, policie, zdravotničtí záchranáři i městští strážníci - dohromady asi 50 lidí.

V areálu bývalé jesenické pily budou pomáhat i speciálně cvičení psi pro vyhledávání lidí v sutinách. Poprvé na výcviku bude i reálně hořet.

„Při tomto cvičení si vyzkoušíme různé činnosti, které jsou spojeny s takovýmto technicky náročným zásahem, navíc máme možnost si vyzkoušet i reálný požární zásah. Uzpůsobili jsme terén tak, aby nemohly být ohroženy jak osoby, tak majetek,“ ujistil ředitel územního odboru hasičů v Jeseníku Jan Pastucha.

Andrea Švubová, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme