Šafářová utěšovala na French Open v šatně Kvitovou. Ta ocenila soupeřku

Mohlo to být na tenisovém Roland Garros ryze české osmifinále, jenže není. Lucie Šafářová sice hladce přešla přes pařížskou šampionku z roku 2008 Srbku Ivanovičovou, jenže Petra Kvitová po dlouhém více než tříhodinovém boji podlehla vítězce z roku 2009 Rusce Kuzněcovovou. Takže jedna druhou mohla akorát utěšovat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra KVitová se marně natahuje za míčkem v nakonec prohraném utkání se Světlanou Kuzněcovouvou

Petra KVitová se marně natahuje za míčkem v nakonec prohraném utkání se Světlanou Kuzněcovouvou | Zdroj: Reuters

„Samozřejmě mě to mrzí. Potkali jsme se teď s Péťou v šatně, tak jsem jí říkala, že to byla smůla,“ vysvětlovala Lucie Šafářová.

V šatně po zápase se sice potkaly, ale v osmifinále Roland Garros na sebe nenarazí. Lucie Šafářová nastoupila ke svému utkání třetího kola o hodinu a půl později než Petra Kvitová, přesto kurt opouštěla dříve a navíc jako šťastná vítězka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ryze české osmifinále pařížský grandslam neuvidí

„Je to určité zadostiučinění. Letošní sezona se vyvíjí zatím dobře. Měla jsem už spoustu příležitostí dostat se takhle dál, ale prohrála jsem těsně třeba ve třech setech. Takže jsem ráda, že jsem se dostala do 4. Kola, ale doufám, že to tím neskončí.“

V jednu chvíli to vypadalo, že by se mohly obě české tenistky zaradovat skoro současně, také Petra Kvitová měla slušné příležitosti zápas vyhrát, navzdory zdravotním problémům a prášky "umrtvené" bolesti stehenního svalu byla schopná bojovat o výhru.

Za stavu 5:4 a 7:6 v rozhodující třetí sadě šla pokaždé podávat na vítězství, ale ani jeden servisový gem se ji v tu chvíli nepovedl. Takže je teď smutná.

Servis nepsal

„Ke konci třetího setu jsem měla pořád problémy s podáním. Vždycky jsem odvracela nějaké brejkboly, mečboly. Ona dala prostě úplně všechno do kurtu a nechal to na mně, ať se ukážu. No tak to jsem se teda ukázala.“

Petra Kvitová věděla, že mohla některé věci udělat jinak, možná mohla být ještě trochu aktivnější a proti vynikající obranářce chodit častěji na síť, na druhou stranu, sama je přes velké zklamání spokojená se svým výkonem, který byl na antuce zřejmě jeden z nejlepších za poslední roky.

Smutný výraz Petry Kvitové po vyřazní v Paříži | Foto: Reuters

„Když se za pár dnů podívám zpět, tak možná budu mít i dobrý pocit, ale momentálně to tak úplně není. Byl to velký boj. Obě jsme se vyhecovaly na maximum. Nechala jsem tam, co jsem mohla. Víc toho ve mně momentálně není.“

Ano, Petra Kvitová zápas nešťastně prohrála, ale na některé věci se může oprávněně dívat pozitivně.

Příslib do budoucna

I v kritických situacích byla odvážná, vyhrála šestý tiebreak z devíti v této sezoně, což může být známka toho, že už je mnohem uvolněnější, než byla třeba ještě v únoru při prvním grandslamu sezony. A před tím dalším, ve Wimbledonu, má rozhodně na čem stavět.

„Pocit ze hry mám dobrý, snad se to zvedá. Jsem uvolněnější, mám trochu větší radost ze hry. Myslím, že se spoustou holek už by většina výměn byla dávno u konce, ale. Možná jsem do toho mohla jít víc agresivně, možná víc chodit na síť, nebo udělat víc věcí, aby to na Kuzněcovovou stačilo, ale neudělal jsem to, ona to vždycky vrátila. To rozhodlo. Je to také velká bojovnice.“

Povzdechla si Petra Kvitová, u které teď ale převažuje zklamání z velmi těsné porážky. Mohla si zahrát osmifinále s krajankou Lucií Šafářovou, která se teď bude snažit přes Rusku Světlanu Kuzněcovovou přejít do čtvrtfinále turnaje.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme