Kapitán reprezentace Tomáš Rosický je nemocný, do Finska neodletěl

Fotbalová reprezentace se při přípravném zápase ve Finsku bude muset obejít bez kapitána Tomáše Rosického. Třiatřicetiletý záložník Arsenalu Londýn je nemocný a národní tým odletěl do Finska bez něj.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán Tomáš Rosický na tréninku české fotbalové reprezentace, který se konal 20. června ve Vratislavi před čtvrtfinále mistrovství Evropy s Portugalskem.

Kapitán Tomáš Rosický na tréninku české fotbalové reprezentace, který se konal 20. června ve Vratislavi před čtvrtfinále mistrovství Evropy s Portugalskem. | Zdroj: ČTK

„V noci se potýkal s nevolností a teplotami, proto se ráno rozhodlo, že s námi do Finska neodcestuje," řekl ČTK mluvčí reprezentace Ondřej Lípa.

Kapitán reprezentačního výběru se k týmu připojil v pondělí a na zápas se těšil. Mělo pro něj jít o poslední zápas této fotbalové sezony.

„Když jsem s ním mluvil, když přiletěl z Londýna, tak jsme se bavili o tom, že by hrál víc než poločas. Byl hodně zklamaný a mrzí nás oba dva, že to tak dopadlo,“ řekl Českému rozhlasu reprezentační trenér Pavel Vrba.

Při zápase ve Finsku bude trenér kvůli Rosického absenci postrádat dva nejzkušenější hráče. Vedle záložníka Arsenalu, který má na kontě 94 reprezentačních startů, chybí i brankář Chelsea Petr Čech.

Žádného náhradníka místo Rosického reprezentační kouč nepovolal a k dispozici bude mít 17 hráčů, z toho dva brankáře. Přípravné utkání s Finskem začíná ve středu v 18 hodin.

ČTK, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme