V okolí Smíchovského nádraží může během několika let vzniknout nová čtvrť

Společnost Sekyra Group může na pražském Smíchově začít připravovat stavbu nové čtvrti s obytnými domy, parkovištěm i autobusovým terminálem a novým tramvajovým mostem přes Vltavu. Pražští zastupitelé schválili změnu územního plánu. Investor ještě musí získat potřebná povolení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

novostavba, stavba bytového domu

novostavba, stavba bytového domu | Foto: Eva Odstrčilová

„Dvorecký most, který by měl být pouze pro tramvajovou dopravu, znamená, že veškerá doprava automobilů pojede přes Prahu 2. Tam se opravdu nevejde a nevím, kudy auta pojedou,“ nesouhlasí zastupitelka Aleksandra Udženija z opoziční ODS.

Podle návrhu investora má na Smíchově vzniknout na místě železničních skladů a části kolejí zcela nová čtvrť. Mají tam stát kancelářské budovy, obchodní a bytové domy, vznikne tu náměstí, pěší zóna nebo centrální park.

V plánech je i několikapodlažní parkovací dům a nový autobusový terminál. Předpokládané náklady se pohybují kolem patnácti miliard korun.

Anna Königsmarková, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme