V Brazílii hrozí další protesty. Narušení mistrovství prezidentka Roussefová tolerovat nebude

Nejrůznější skupiny v Brazílii dál hrozí protesty před mistrovstvím světa ve fotbale. Týden před jeho začátkem stávkují zaměstnanci metra v největším brazilském městě Sao Paulu. A chystají se i další protesty. Zatím ale demonstrace nejsou tak silné jako loni v červnu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hromadná doprava v Brazílii je stále dražší. Jeden z řidičů autobus v Riu děkuje protestujícím za podporu

Hromadná doprava v Brazílii je stále dražší. Jeden z řidičů autobus v Riu děkuje protestujícím za podporu | Foto: David Koubek | Zdroj: Český rozhlas

Dvacetimilionové aglomeraci hrozí dopravní chaos. Odbory metra se nedohodly na zvýšení platů a vyzývají ty, kteří stávkovat nechtějí, aby šli darovat krev.

Zpoždění nebo rušení letů hrozí i celokontinentálním aerolinkám LatAm. Tamní zaměstnanci chtějí podpořit stávku technického personálu peruánské divize.

Protestní pochod hnutí Bez střechy nad hlavou se chystá i před přípravným zápasem mezi Brazílií a Srbskem. Prezidentka Dilma Roussefová řekla, že nebude tolerovat narušení šampionátu.

Vyloučila také ohlášené spojení radikálních demonstrantů zvaných Černý blok s největší kriminální organizací v zemi. Ta už dříve prohlásila, že vyvolá protesty v chudinských čtvrtích a uvrhne město v chaos.

David Koubek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme