Ústecký kraj rozhodne o příchodu velkého zaměstnavatele do průmyslové zóny Triangle

V Ústí nad Labem dnes projednají příchod velkého podniku do regionu s nejvyšší nezaměstnaností v republice. Krajští zastupitelé budou schvalovat prodej pozemků firmě, která by mohla zaměstnat až tisíc lidí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V průmyslové zóně Triangle nově sídlí také továrna japonské společnosti Neturen. Firma se zabývá úpravou ocelových drátů na výrobu pružin do automobilů

V průmyslové zóně Triangle nově sídlí také továrna japonské společnosti Neturen. Firma se zabývá úpravou ocelových drátů na výrobu pružin do automobilů | Zdroj: ČTK

Podle zatím nepotvrzených informací by měl v průmyslové zóně Triangle na Žatecku postavit novou továrnu korejský výrobce pneumatik Nexen.

Ústecký hejtman Oldřich Bubeníček z KSČM nechtěl informace o konkrétním investorovi potvrdit, jistá vyjednávání ale připustil:

„Myslím si, že jednání jsou už tak daleko, že si teď neumím představit, co by je ještě mohlo zastavit. Jenom je otázka, kdy budou dokončena. Předpokládám, že bude všechno vyřešeno na přelomu května a června.“

Dnes ale musí krajští zastupitelé rozhodnout o prodeji pozemků novému zaměstnavateli. „Zastupitelstvo se vyjádří k otázce ceny za prodej pozemků,“ potvrdil Bubeníček.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podrobnosti zjišťoval redaktor Jan Bachorík

Podle informací Českého rozhlasu má být částka nižší než u ostatních investorů. Rozdíl by měl Ústeckému kraji následně uhradit stát.

Nový investor, který má v první fázi zaměstnat až tisíc lidí, bude mít paradoxně problém s dostatkem pracovníků.

Včera otevřená továrna japonského Neturenu, která sídlí také v Trianglu, plánuje v plném provozu zaměstnat 30 lidí, už teď má ale potíže s náborem kvalifikovaných dělníků.

„Tato práce je kvalifikovaná přinejmenším pro lidi se středním technickým vzděláním, což tyto zemědělské okresy zkrátka nenaplňují. Takže předpoklad zaměstnání lidí s nižší kvalifikací tady samozřejmě je, ale ne v takové míře, jak by očekával třeba úřad práce,“ říká personalista továrny na automobilové pružiny Vlastimil Roflík.


Zvětšit mapu

Jan Bachorík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme