V klatovském bazénu už jsou vidět obrysy vodních atrakcí, lidé budou moci přijít na podzim

Už letos na podzim by měli mít lidé v Klatovech možnost navštívit novou část bazénu se saunovým světem, ale také s toboganem a dalšími zábavnými vodními prvky. Obrysy atrakcí už se začínají na staveništi rýsovat. Město očekává, že se mu díky přístavbě za skoro 70 milionů podaří přilákat rodiny, které nyní za podobnými zařízeními jezdí jinam, a že zvýší návštěvnost bazénu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Klatovy, stavba bazénu. Návštěvníci by si na toto místo mohli jít zaplavat už letos na podzim, čekat by je měla i řada vodních atrakcí

Klatovy, stavba bazénu. Návštěvníci by si na toto místo mohli jít zaplavat už letos na podzim, čekat by je měla i řada vodních atrakcí | Foto: Jitka Englová | Zdroj: Český rozhlas

Asi nejatraktivnější bude pro návštěvníky zhruba metr a půl hluboký bazén s podvodními světly a několika atrakcemi. Nabídne třeba dva protiproudy nebo dvě vodní jeskyně.

Jedna bude na první pohled poněkud neobvyklá atrakce, nebude v ní totiž nic než voda.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na modernizovaný klatovský bazén se byla podívat i redaktorka Jitka Englová

„Vtip je v tom, že když si stoupnou dvě a dvě osoby a začnou skákat, tak tu vodu samy rozhoupají, a jsou ji schopny ji rozhoupat tak, že se voda přetočí přes kupoli ve výšce dva a půl, tři metry. Výsledek je zábava bez energetické náročnosti,“ popisuje architekt Pavel Lejsek.

Druhá jeskyně bude relaxační – nabídne hru světel a uklidňující hudbu.

Dalším lákadlem pro návštěvníky by měl být tobogán. Měřit bude 69 metrů a bude mít tři zatáčky, architekt však podtrhuje i jeho další přednosti. „Z věže toboganu je nádherný výhled na Šumavu a na klatovské panorama,“ přibližuje Lejsek.

Kromě toho lidé najdou v nových prostorách bazénu také saunový svět, masážní lůžka či „zážitkovou sprchu“. „Zážitková sprcha je voda zleva, zprava, studená, teplá, voda s vůní…,“ podotýká Lejsek.

Klatovy, stavba bazénu. Návštěvníci by si na toto místo mohli jít zaplavat už letos na podzim, čekat by je měla i řada vodních atrakcí | Foto: Jitka Englová

Podle starosty Klatov Rudolfa Salvetra si v bazénu přijdou na své nejen plavci, ale i rodiny s dětmi nebo senioři.

„Našli jsme určitý kompromis. Je to jediný bazén v okolí, který má parametry pro sport, a byli bychom velmi rádi, aby ty přidané vodní atrakce přitáhly zejména rodiny s dětmi, které v tuto chvíli dojíždějí za obdobnými zařízeními do okolí Klatov,“ poznamenal starosta.

Modernizace areálu by měla být hotová do konce srpna a přijde na necelých 70 milionů korun. Zhruba polovina částky půjde na nové technologie. Ty by mimo jiné měly uspořit provozní náklady.

Klatovy podle starosty ročně dotovaly bazén částkou mezi pěti a sedmi miliony korun. Tyto nálady by se neměly zvyšovat – právě úspory díky technologiím a předpokládané vyšší návštěvnosti. Jak se záměr projeví na výši vstupného, to zatím starosta neupřesnil.

„Chceme nastavit vstupné, aby bylo dostupné pro běžného uživatele. Nemělo by dojít k žádnému dramatickému zvýšení, zároveň však není možné zvyšovat prodělek tohoto zařízení,“ řekl Salvetr.

Klatovy, stavba bazénu. Návštěvníci by si na toto místo mohli jít zaplavat už letos na podzim, čekat by je měla i řada vodních atrakcí | Foto: Jitka Englová

Jitka Englová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme