Věřím, že máme kvalitní mužstvo, říká o budoucnosti českého týmu Jaromír Jágr

V dresu českého národního týmu nejspíš Jaromíra Jágra neuvidíme. Sotva to slavná osmašedesátka oznámila, snaží se fanoušci rozhodnutí zvrátit. Na internetových fórech a sociálních sítích vznikají od konce světového šampionátu skupiny, které chtějí oporu jakéhokoliv týmu přimět k tomu, aby svá slova přehodnotila.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr v debatě s trenérem Růžičkou na střídačce národního týmu

Jaromír Jágr v debatě s trenérem Růžičkou na střídačce národního týmu | Zdroj: ČTK

Jaromír Jágr působil při úterním setkání s novináři unaveně. A sám zdůraznil, že není ani tak naštvaný, jako unavený. Řeč byla samozřejmě o oznámení konce reprezentační kariéry Jaromíra Jágra. I o podpoře, jaké se mu dostává od fanoušků. Ale působil tak, že ještě ani neměl čas ji pořádně zaregistrovat. Ale na druhou stranu ani neřekl, že je to definitivní.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Jaromírem Jágrem mluvil reportérTomáš Kohout

„Já se k tomu nechci vracet, já mám takový pocit, že je to nejlepší pro mě, pro české fanoušky, pro celý český hokej. Já věřím, že máme dost kvalitní mužstvo na to, abychom vozili medaile, trenéři jsou výborní, možná projdeme obdobím, kdy dojde k obměně, možná už k ní dochází. Pokud ta mládež bude lepší a lepší, tak se ty úspěchy budou dostávat. Lidé si musí navyknout, že nebudeme tak dominantní a nebudeme automaticky vozit medaile.“

A pro připomenutí hlavní důvod, proč už Jaromír Jágr neoblékne reprezentační dres. „Nejsem ten hráč, jako jsem býval, a i když nějakým způsobem můžu ten přínos mít, už to není takové, co od sebe já očekávám,“ popisoval Jaromír Jágr.

Měli bychom tahat za jeden konec, říká Jaromír Jágr

Jágr se hodně se věnoval kritice, kterou národní tým sklízel. Jágr sám se prý nad ni dokáže ve svém věku povznést, ale snaží se prý najít důvod, proč někteří mladší hráči nechtějí jen tak, v podstatě ve svém volném čase, přijet reprezentovat Česko, ač by jim bylo ctí.

A jako příčinu toho našel i kritiku. „My jsme tak malý stát, že prostě věci, které se dějí v jiných státech, kde se kritizují, to si nemůžeme dovolit. My bychom měli být všichni společně, tahat za jeden konec a mít jenom jeden cíl,“ dodává Jaromír Jágr.

Tomáš Kohout, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme