Místo pokuty varování. V Bystřici se snaží vymýtit špatné parkování domluvou

Bílý lístek za stěračem u auta nevěstí nic dobrého. Buď jsme zaparkovali na zákazu stání, anebo se po cestě dopustili přestupku. Tak i tak budeme platit. Vzkazy, které od městských strážníků dostávají řidiči v Bystřici u Benešova, jsou ale smířlivějšího charakteru.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Parkování. Ilustrační foto

Parkování. Ilustrační foto | Foto: Tomáš Adamec

Strážníci lístkem za stěračem nikoho nepokutují, řidiče pouze varují, že to, jak parkují, není v souladu s vyhláškou. V posledních měsících je začali dávat hlavně těm, kteří parkují na chodníku.

Na lístku je doslova napsáno „Chodník je pro chodce, auta patří na silnici“. Opatření iniciovala radnice. Podle starosty Daniela Štěpánka z ODS byly hlavním důvodem stížnosti občanů, hlavně těch ze sídliště.

„Pak to byly některé osobní zkušenosti, kdy třeba třída mateřské školy se musela na chodníku vyhnout autu tím, že vstoupí do komunikace.“

Radnice lístkem řidiče varuje, že pokud ještě jednou zaparkují v rozporu s vyhláškou, dostanou pokutu. Řidiči jsou sice rádi, že je strážníci na možnou pokutu dopředu upozorní. Ale jinak se jim opatření moc nelíbí.

Řidiči si stěžují na nedostatek míst k parkování

Na sociálních sítích se kvůli tomu strhly velké debaty. Lidé kritizují hlavně to, že ve městě není kde parkovat, a to především na sídlišti. Podle starosty to říkají i ti, od kterých by to radnice nečekala.

„Řada lidí, kteří si třeba stěžovali na to, že auta parkují na chodníku, když viděli tuto cedulku za svým stěračem, tak se začali bránit, kde asi mají stát. Na druhou stranu to splnilo svůj účel, auta už více méně stojí na komunikacích a stojí tak, jak mají,“ uzavírá starosta Bystřice.

Lidé sice mají možnost parkovat někde jinde, než na chodníku, jenže je to třeba až půl kilometru od domu. A to se jim pochopitelně nelíbí. Chtějí, aby radnice počet parkovacích míst rozšířila. Ta se ale brání, že na ně ve městě není prostor.

Magdaléna Medková, Věra Hájková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme