Začlenění Mělnicka do PID se odkládá, Praha 8 nesouhlasí s ukončením autobusů na Ládví

Cestování autobusem z Mělníka, Neratovic a dalších měst a obcí z této části Středočeského kraje do Prahy v rámci Pražské integrované dopravy se prozatím odkládá na neurčito. Vedení Prahy 8 totiž nesouhlasí s tím, aby všechny autobusy končily místo v Holešovicích nebo v Letňanech u stanice metra Ládví.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Autobusová zastávka. Ilustrační foto

Autobusová zastávka. Ilustrační foto | Foto: Tomáš Adamec

„Bohužel zatím nedošlo k dohodě s městskou částí Praha 8 na ukončení příměstských linek v Praze, kdy jsme připravovali sjednocení odjezdu všech autobusů na Ládví. Z tohoto důvodu se již nestihne předpokládaný termín 1. srpna,“ říká mluvčí Ropidu Filip Drápal.

Radním osmé městské části se plánované ukončení autobusů uprostřed sídliště nelíbilo. „Problémy, které by se zde mohly objevit, jsou nasnadě. Jedná se samozřejmě o vyšší autobusové nebo automobilové zatížení, větší smog, větší problémy pro chodce. V té části jsou školy a celkově by to byl určitý diskomfort pro sídliště a pro místní obyvatele,“ vysvětluje mluvčí Prahy 8 Helena Šmídová.

Radnici by se víc zamlouvala jako konečná stanice Letňany. Terminál je tam mimo zástavbu a má dostatečné rezervy. S takovým řešením ale nesouhlasil Ropid, který dopravu v Praze a části Středočeského kraje organizuje. Podle něj by se tak cesta Středočechům prodloužila zhruba o 15 minut.

O integraci příměstské dopravy z Mělnicka a především místu ukončení linek v Praze se bude podle mluvčího Ropidu Filipa Drápala dál jednat.

Radek Duchoň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme