Sedmibojařka Klučinová mítink v Kladně ovládla, od stresu jí pomohl pes

Dva dny bavila Eliška Klučinová atletické fanoušky na kladenském stadiónu Sletiště. Byla největší hvězdou mítinku, zcela zastínila nejen své soupeřky, ale i desetibojaře. S takovou jistotou útočila na český rekord, až ho nakonec o 128 bodů překonala.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eliška Klučinová překonala v Kladně svůj národní rekord o 128 bodů

Eliška Klučinová překonala v Kladně svůj národní rekord o 128 bodů | Zdroj: ČTK

„Trošku jsem se trápila s achilovkou, takže jsem dálku moc netrénovala. A hodně jsem přešlapovala, ve víceboji jsou jen 3 pokusy a je těžké trefit, což se mi povedlo hned prvním pokusem,“ těšil Eliškou Klučinovou skok dlouhý 641 centimetrů, ke kterému ještě 2 další přidala.

Náladu jí nepokazil ani nepovedený první pokus v oštěpu. Měla totiž pohodlný náskok a tím, že se snažila závodit uvolněně, podávala ještě lepší výkony.

Přehrát

00:00 / 00:00

Český rekord Elišky Klučinové sledoval v Kladně také reportér ČRo Tomáš Kohout

Ještě čtvrt hodiny před startem závěrečného běhu na 800 metrů rozdávala podpisy, to ale bylo známkou velké nervozity:

„Před osmistovkou jsem ráda vyrušená z koncentrace. Šla jsem si hrát s mým pejskem, abych na to aspoň na chvilinku zapomněla, je to pro mě strašně stresující a nepříjemná záležitost, takže každé rozptýlení se počítá,“ vysvětluje sedmibojařka své rozpoložení před posledním během programu.

Po doběhu bylo jasné, že Eliška Klučinová překonala svůj rekord o 128 bodů a nastal shon, kdy novináři čekali na Elišku Klučinovou, zatímco ta se běžela vyfotit s cedulí, kde svítilo 6460 bodů. Cestou se omlouvala malému fanouškovi, že se mu podepíše o chvíli později.

„Čekají na mě lidé, že chtějí něco podepsat, také moji blízcí a přátelé,“ viděla staronová držitelka českého rekordu dlouhou frontu fanoušků. „Nebude to trvat tak dlouho, jako mě tu oni podporovali, takže to ráda udělám,“ slíbila Eliška Klučinová.

Sedmibojařka Eliška Klučinová zvítězila na mezinárodním atletickém mítinku v Kladně v novém českém rekordu | Foto: ČTK | Zdroj: ČTK

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme