Pošta v historickém centru Olomouce zůstává

Česká pošta nezruší pobočku na náměstí Republiky v Olomouci. Původně ji plánovala přestěhovat do nového nákupního centra Šantovka. Nesouhlasili s tím ale místní, kteří se proti záměru České pošty ohradili peticí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká pošta (ilustrační foto)

Česká pošta (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Proti byla také Univerzita Palackého, zástupci armády, zaměstnanci Muzea umění i vedení olomoucké radnice. Při jednání na krajském úřadě se zástupci těchto institucí dohodli na zachování historické pobočky v centru Olomouce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mluvčí olomouckého kraje Kamila Navrátilová ubezpečila občany, že pošta v historickém centru zůstane

„Dobrá zpráva pro všechny obyvatele Olomouce, i pro ty, kteří podepsali petici, pošta na Náměstí Republiky bude opravdu zachována a zachován bude i dosavadní rozsah poskytovaných služeb,“ potvrzuje mluvčí Kamila Navrátilová. Během tohoto roku by se v Olomouci měla otevřít i pobočka pošty v Galerii Šantovka.

Petici za zachování poštovní pobočky na náměstí Republiky podepsalo téměř 2500 lidí, kterým se nelíbilo původní rozhodnutí.

O zachování pobočky na náměstí Republiky v Olomouci s generálním ředitelem ČP Martinem Elkánem jednal hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil (ČSSD), primátor Olomouce Martin Major (ODS) a rektor Univerzity Palackého Jaroslav Miller.

Jana Zemková, Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme