Čtyřnásobný šampion F1 Sebastian Vettel letos působí jako špatná reklama

V kanadském Montrealu se jede sedmá Velká cena mistrovství světa. Na okruhu Gillese Villeneuvea nebude chybět ani čtyřnásobný světový šampión v řadě Němec Sebastian Vettel. Ani v Kanadě ale nebude patřit mezi hlavní favority na vítězství. Německý jezdec si naopak letos zvyká na roli pilota označovaného podle výsledků za průměrného.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sebastian Vettel z Red Bullu

Sebastian Vettel z Red Bullu | Zdroj: Reuters

Zatímco v německých reklamách zvládá Vettel souboj s časem vždy ve svůj prospěch, v závodní realitě letošní sezóny vyznívá tento televizní spot spíše jako hořký vtip.

„Nemohu dělat nic víc, je to samozřejmě zklamání!"

Slova, která v uplynulých čtyřech sezónách byla od Vettela skoro nevyřčena, se letos valí na novináře z jeho úst jako nekončící lavina. „Už je to trochu nuda, protože máme pořád ty stejné problémy, snad se to zítra zlepší."

Přehrát

00:00 / 00:00

Sebastian Vettel letos zatím moc důvodů k radosti nemá, změní to VC Kanady?

Další možnost naplnit vidinu lepších zítřků má Vettel tento víkend, kdy bude v Montrealu obhajovat loňské vítězství. V momentální situaci jde ale Vettelovi více než o jakoukoliv obhajobu, o to, dokázat světu, že i on si umí poradit s technickými novinkami letošní sezóny, minimálně stejně dobře, jako jeho konkurence.

Práce na monopostu totiž evidentně patří letos k nejslabším článkům Vettelova umu a odráží se to samozřejmě i na výsledcích. Po třetím místě v Malajsii začal stabilně prohrávat i se svým týmovým kolegou Australanem Danielem Ricciardem.

4 tituly nedělají šampiona

V návaznosti na to, začaly pracovat i Vettelovy nervy, což se letos projevilo při týmové strategii ve VC Číny. „ Měli jsme stejné pneumatiky, opravdu jsem nerozuměl tomu, proč jsem musel Ricciarda pouštět před sebe. Formule 1 má být hlavně o soubojích, mohlo to dopadnout lépe."

Vracel se Vettel zpětně k závodu, ve kterém potvrdil, že navzdory čtyřem titulům, mu stále ještě cosi ke skutečnému šampiónovi chybí. V celkovém hodnocení je po šesti závodech až na 6. místě, propastných 77 bodů za vedoucím Rosbergem.

A tak je paradoxně možná ideální čas na to odpískat boj o pátý titul a začít se soustředit jen a pouze na sebe.

V prozatímní části sezóny totiž zatím Vettel jen potvrzuje kritické hlasy škarohlídů mluvící o tom, že předchozí čtyři tituly získal ne díky svému mistrovství ale díky technickému náskoku svého týmu před konkurencí. Ten už je ale navzdory přání německých reklam také definitivně minulostí.

Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme