Celníci na letišti v Praze objevili v zavazadle cestujícího 35 kilogramů sloních klů

Přes 35 kilogramů sloních klů objevili v zavazadle jednoho z cestujících celníci na pražském Letišti Václava Havla. Cizinec, který kly převážel, cestoval z Paříže do vietnamské Hanoje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čtyři sloní kly rozřezané do 14 kousků našli celníci na Letišti Václava Havla

Čtyři sloní kly rozřezané do 14 kousků našli celníci na Letišti Václava Havla | Zdroj: ČTK

Podle Jany Rambouskové z České inspekce životního prostředí pocházely kly nejspíše od přísně chráněného slona afrického.

„Objevili jsme celkem 4 sloní kly o váze 35,3 kilogramů a ty byly rozřezané na 14 menších dílů. Podle našich pracovníků by se mohlo jednat až dokonce o tři sloní jedince,“ uvedla Jana Rambousková.

Kly odhalila rutinní prohlídka příručních zavazadel cestujícího, který popřel, že by věděl, co se v zavazadlech nachází. Kly byly zabaveny a v současné době jimi bude disponovat stát. Co se s nimi bude dít dál, rozhodne až ministerstvo životního prostředí.

Na asijském trhu by za toto množství sloních klů bylo možné inkasovat milion korun, na čínském pak dokonce až dva miliony korun.

Veronika Neprašová, mad Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme