Rangers budou po dvaceti letech hostit finále NHL

Finálové zápasy NHL zatím rozhodují prodloužení. V obou případech se radovali hokejisté Los Angeles, ale na třetí duel mají domácí prostředí k dispozici hráči New Yorku Rangers. Finále NHL se bude hrát v Madison Square Garden poprvé po dvaceti letech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dustin Brown má v prodloužení stále velmi přesné ruce

Dustin Brown má v prodloužení stále velmi přesné ruce | Zdroj: ČTK

Tehdy Rangers také nezačali finále dobře, prohrávali 0:1 na zápasy, pak ale dokázali srovnat a vyhráli. Teď už Jezdci ztrácejí proti Los Angeles dvě utkání. Obě prohráli v prodloužení, rozhodují maličkosti a ví to i brankář Rangers Henrik Lundquist.

„Všichni bojovali, i já jsem bojoval, ale ty rozdíly opravdu nejsou velké. Oba zápasy byly podobné a očekávám, že to tak bude i v tom dalším. Rozhodnout může jedna jediná dorážka, musíme být všichni pořád na pozoru. Teď je řada na nás, abychom sérii doma otočili,“ říká brankář Rangers Lundquist.

"Všichni mluví o tom, jak jsme důslední a pečliví. Je to pravda, tohle potřebujete, abyste mohli být úspěšní v důležitých zápasech. Ale já bych o tom nerad mluvil takhle v průběhu finálové série. Řekněme si to až poté, co jeden z týmů vyhraje čtyři zápasy,“ říká kouč zatím lepšího týmu ve finále NHL Darryl Sutter.

Přehrát

00:00 / 00:00

O finále Stanley Cupu mluví František Kuna

Parta z Kalifornie stresové okamžiky umí, všechny tři série na cestě do finále vyhrála až v sedmém zápase. Králové tak mají odehráno nejvíce a únava se dostavuje.

"Myslím, že každý volný den nám všem pomůže. Je dobře, že si můžeme trochu odpočinout a bude rozhodovat hokejové umění a ne únava. Je to náročné a dlouhé, ale na druhou stranu se přiznám, že jsem v letadle cestou přes celou Ameriku neusnul. Někteří spoluhráči s tím ale problémy neměli,“ přiznal útočník Los Angeles s příznačným příjmením - Dwight King.

Jeho spoluhráči sice zvládli dvě prodloužení, ale ne všechno bylo zatím ideální.

"Nemůžeme být pyšní na to, jak vstupujeme do zápasů - pak to máme hrozně těžké. Pořád se to opakuje, pak je to nahoru dolů, je to o nervy. Ale jsme na dobré cestě, vedeme dva nula a všichni víme, že to chceme ukončit už tady v New Yorku,“ uvědomuje si Justin Williams z Los Angeles.

Kings jsou dva zápasy od Stanley Cupu, nad Rangers vedou 2:0 na zápasy.

Martin Charvát, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme