O vítězství jsem musel bojovat, o to je cennější, těší Tomáše Berdycha

Tomáš Berdych zvládl své první vystoupení na letošním Wimbledonu. Rumun Hanescu ho sice v úvodním setu přetlačil v tie-breaku, v dalším průběhu zápasu ale vládl šestý nasazený hráč turnaje z Česka, který už se chystá na druhé kolo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych první set letošního Wimbledonu prohrál, zápas ale dokázal otočit

Tomáš Berdych první set letošního Wimbledonu prohrál, zápas ale dokázal otočit | Zdroj: Reuters

„Nebylo to lehké utkání a celková hra byla dobrá od začátku do konce. Hanescu výborně servíroval, takže první set byl takový, jaký byl. Sice jsem si vytvořil hodně šancí, ale jemu se podařilo je všechny zachránit. O to je vítězství cennější, že jsem o něj musel bojovat,“ těšilo po zápase Tomáše Berdycha.

První set prohrál Berdych v tie-breaku. Ve zkrácených hrách se mu dříve dařilo, nyní jich ale na grandslamových turnajích prohrál 5 za sebou. „Tie-break je loterie, o to větší, když ho člověk hraje na trávě. Může to být o dvou míčcích, které nedopadnou, jak by člověk chtěl, a set je pryč,“ vysvětluje český tenista.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Tomášem Berdychem mluvil po 1. kole Wimbledonu reportér ČRo Jaroslav Plašil

„Nechci tie-breaky ztrácet, ale jsou situace, kdy se takhle sejdou. Musím to zvládnout a vybojovat potom,“ uvědomuje si 6. nasazený hráč Wimbledonu, kterému se zvrat po prohraném prvním setu povedl.

Ve druhém kole Berdycha čeká Australan Bernard Tomic, kterému zápasy na trávě sedí. Čech ale svého dalšího soupeře vloni na Wimbledonu porazil. „Nehráli jsme moc zápasů a můžu se od toho odrazit,“ vzpomíná osmadvacetiletý hráč na loňskou výhru 7:6, 6:7, 6:4 a 6:4.

„Musím do zápasu jít hodně ostražitě. Je velmi nepříjemný a nebude to nic jednoduchého,“ plánuje Tomáš Berdych.

Tenisový grandslamový turnaj Wimbledon 2014 | Foto: ČTK | Zdroj: ČTK

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme