Prezidentka Brazílie obhajovala fotbalové MS, v Sao Paulu se zastupitelé přeli kvůli lístkům

Brazilská prezidentka obhajovala v televizním projevu blížící se mistrovství světa ve fotbale. Dilma Rousseffová odmítla kritiku výdajů za šampionát a také vyzvala Brazilce, aby dobře přijali návštěvníky. Podle průzkumů si většina obyvatel myslí, že šampionát zemi neprospěje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brazilska prezidentka Dilma Rousseffová

Brazilska prezidentka Dilma Rousseffová | Zdroj: Reuters

„Pesimisté teď prohráli,“ řekla prezidentka v projevu, který odvysílaly všechny hlavní televizní stanice.

Dilma Rousseffová, oblečená do zelené blůzy a se zlatavým pozadím za zády, obhajovala výdaje na stadiony i ostatní investice – hlavně ty do dopravy, které podle ní zůstanou Brazilcům.

Brazilští politici „bojují“ kvůli šampionátu i na komunální úrovni. Na zastupitelstvu v brazilském Sao Paulu se strhl spor o vstupenky na zahajovací zápas, který zítra odehraje Brazílie proti Chorvatsku. Na většinu místních politiků se nedostalo, a zablokovali proto důležitou vyhlášku o rozvoji města.

Vedení zastupitelstva se nakonec rozhodlo všechny darované vstupenky vrátit.

David Koubek, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme