Hokejista Marián Gáborík útočí na Stanley Cup i rekord Wayna Gretzkého

Slovenský hokejista Marián Gáborík může překonat v NHL rekord legendárního Wayna Gretzkého. Útočník Los Angeles Kings je se svým týmem jeden vítězný zápas od zisku Stanley Cupu a pokud ještě přidá tři branky do sítě New Yorku Rangers, překoná slavnou devětadevadesátku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marián Gáborík (vpravo)  během finálové série NHL

Marián Gáborík (vpravo) během finálové série NHL | Zdroj: Reuters

Rodák z Trenčína je zatím nejlepším střelcem letošního play off NHL, zatím dal třináct branek a na vyrovnání rekordu Wayna Gretzkého ztrácí dvě trefy. Legenda s číslem 99 na zádech drží rekord od roku 1993, kdy hrála také za Kings.

Gáborík to ale může mít těžké, je totiž možné, že Los Angeles budou slavit pohár už po čtyřech finálových zápasech, nad Rangers vedou 3:0 na zápasy. Sledoval už také Zdena Cháru a také Mariána Hossu, jak slaví s pohárem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Slovenský hokejista Marián Gáborík by rád napodobil ziskem Stanley Cupu své reprezentační kolegy

"Byl jsem na všech oslavách, když kluci přivezli Stanley Cup na Slovensko. A musím říct, že vás to nabije obrovskou motivací. Vidíte své kamarády, jak dosáhli na Pohár, jak si to užívají. A abych předešel další otázce, poháru jsem se nedotkl.“

„Jsme prakticky z jedné ulice, už tam máme dva vítěze a já bych tuhle partu rád doplnil," plánuje Marián Gáborík a moc dobře ví, že je hodně blízko. Rozhodně ale blíž Stanley Cupu než rekordu Wayna Gretzkého. The Great One, jak se neproduktivnějšího hráči historie přezdívá, sleduje finálové boje dvou týmů, ve kterých působil.

Gretzky chválí Kopitara

A zaujal ho slovinský útočník Anže Kopitar, o kterém řekl, že je Slovinec třetím nejlepším hráčem současnosti po Crosbym a Toewsovi. „Jakýkoli kompliment od něj beru. I kdyby řekl, že jsem třeba pátý nejlepší. Je to strašně příjemné slyšet něco takového od Wayna Gretzkého.“

"Dozvěděl jsem se to až teď, nějak jsem nesledoval jeho vyjádření k finálovým zápasům. Ale nebudu se tím uspokojovat, bavit se o tom můžeme, až vyhrajeme pohár," říká Anže Kopitar, slovinský útočník, který s 26 body vládne produktivitě play off NHL za dohledu Wayna Gretzkého.

Ten by mohl mít smíšené pocity po čtvrtém finále. A to v případě, že budou Kings slavit Stanley Cup v noci ze středy na čtvrtek v Madison Square Garden, kde se právě Gretzky loučil s kariérou. Gáborík tam dost možná bude slavit největší úspěch kariéry.

Jakub Marek, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme