Díky klatovskému vánočnímu bazaru mají děti v DDM nové prolézačky

V zahradě klatovského Domu dětí a mládeže přibyly nové herní prvky. Vedení domu je pořídilo díky dobročinnosti lidí. Do DDM totiž směřovala část výtěžku z prosincového vánočního bazaru, při kterém město vybralo zhruba 115 tisíc korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejpopulárnější hřiště Na višňovce.

Nejpopulárnější hřiště Na višňovce. | Foto: Petr Kološ

Třetina z celkové částky šla do klatovských rodin s hendikepovanými dětmi, dvě třetiny získal právě Dům dětí a mládeže.

„Peníze z klatovského bazaru jsme použili na průlezky na naši zahradu,“ vysvětluje zástupkyně ředitele domu dětí a mládeže Jarka Javorská.

Dětem bude sloužit nová klouzačka, žebříky či šplhadla. Nové prvky jsou ze dřeva a využijí je zejména děti mladšího školního věku. Prvky pro starší děti by měly podle finančních možností DDM přibýt později.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak vypadá nyní venkovní hřiště DDM v Klatovech, zjišťovala Jitka Englová

Zahrada tak získala nový charakter. „Abychom mohli dětem nabídnout využití venkovních prostor,“ dodává Jarka Javorská.

Vánoční bazar pomohl několikrát. „Výtěžek prvního ročníku klatovského vánočního bazaru ve výši 73 tisíc korun jsme věnovali Diakonii - dennímu stacionáři v Klatovech na zakoupení kuchyně,“ připomíná místostarosta Jiří Štancl a pokračuje:

„Výtěžek druhého ročníku, který činil asi 100 tisíc korun, jsme věnovali zdejší charitě – a sice Domu svaté Zdislavy, který poskytuje útočiště matkám s dětmi v nějaké tíživé situaci.“

Vánoční bazar budou Klatovy pořádat i nadále. Kam poputují peníze, zatím není jasné. Pokud ale někdo doma objeví nějakou zajímavou a kvalitní věc, která mu už neslouží, ale mohla by potěšit jiného, může ji schovat do zimy a pak darovat do dobročinného bazaru.

Jitka Englová, mad Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme