Argentinu spasil v nastaveném čase Messi, Írán porazila 1:0

Blízko senzačnímu výsledku byli na mistrovství světa v Brazílii fotbalisté Íránu. Proti Argentině drželi bezgólovou remízu, ale ve druhé minutě nastavení se prosadil Messi a střelou zpoza šestnáctky rozhodl o vítězství Argentiny 1:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Argentinský kapitán Lionel Messi se raduje z vítězného gólu v utkání s Íránem

Argentinský kapitán Lionel Messi se raduje z vítězného gólu v utkání s Íránem | Zdroj: ČTK

Měl to být jednoznačný zápas, jenže první poločas ze strany Argentiny žádnou ofenzivní smršť nepřinesl. Irán se soustředil pouze na precizní obranu a na nevýrazné Argentince to stačilo.

Největší šanci na skórování měl Higuaín, ale brankáře Haghíghího z bezprostřední blízkosti neprostřelil. Pak si na rohový kop Messiho naskočil Rojo a mířil těsně vedle íránské branky.

Stejně dopadl po dalším centru Messiho i Garaye a tak mohlo udeřit na druhé straně. K centrovanému míči se dostal Hosejní a z dobré pozice hlavou poslal míč těsně nad branku Romera.

Ve druhém poločase měl první gólovou šanci Írán, když z rychlého brejku se dostal v pokutovém území k hlavičce Reza a brankář Romera měl plné ruce práce.

Po hodině hry na sebe poprvé výrazněji upozornil Messi, ale jeho zakončení nebylo přesné. Blíže měl k otevření skóre íránský záložník Dadžagá. Jeho hlavičku vyrazil Romera konečky prstů na rohový kop.

Ani v závěru zápasu se favorizovaná Argentina nedostala do tlaku, naopak Reza mohl z ojedinělého protiútoku skórovat, ale šanci neproměnil. Favorita pak zachránila její největší hvězda – Lionel Messi.

V nastaveném čase se uvolnil rychlou kličkou a nádhernou střelou z dvaceti metrů překonal íránského brankáře. Argentina sice nepředvedla nijak oslnivý výkon, ale vítězstvím si zajistila postup do osmifinále.

Mistrovství světa ve fotbale - základní skupina F:

Argentina - Írán 1:0 (0:0)
Branka: 90.+1 Messi. Rozhodčí: Mazič - Ristič, Djurdjevič (všichni Srb.). ŽK: Nekúnam, Šodžáí (oba Ír.). Diváci: 57.698.
Argentina: Romero - Zabaleta, F. Fernández, Garay, Rojo - Gago, Mascherano, Di María (90. Biglia) - Messi, Higuaín (77. Palacio), Agüero (77. Lavezzi). Trenér: Sabella.
Írán: A. Haghíghí - Montazerí, Hosejní, Sadeghí, Púládí - Tajmúríján, Nekúnam - Šodžáí (76. Hajdárí), Hadžsáfí (88. R. Haghíghí), Dadžagá (85. Džahánbachš) - Ghúčanedžhád. Trenér: Queiroz.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme