Hvězdou karlovarského festivalu bude Mel Gibson, převezme Křišťálový glóbus

Ke dvěma Oscarům, Zlatému glóbu a dalším desítkám cen si hollywoodský herec, režisér a producent Mel Gibson přidá i Křišťálový glóbus z mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Filmař přijede do České republiky příští týden a bude hostem zahajovacího večera přehlídky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký herec, režisér a producent Mel Gibson na snímku z roku 2011

Americký herec, režisér a producent Mel Gibson na snímku z roku 2011 | Zdroj: ČTK

Mel Gibson uvede na slavnostním zahájení festivalu 4. července svůj zatím svůj poslední režisérský opus, mystické drama Apocalypto. „Chtěli jsme ho představit nejen jako herce, ale také jako režiséra,“ řekl Radiožurnálu ředitel festivalu Jiří Bartoška.

„Ale zároveň, protože je na zahájení uváděný takzvaný protokolární film, kam se normální diváci nedostanou, budeme promítat ve 23 hodin v letním kině s kapacitou 3 tisíce míst jeho kultovní snímek Šílený Max. Takže myslím si, že i tady bude možnost vidět Mela Gibsona živě,“ doplnil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hostem Dopoledního Radiožurnálu byl ředitel karlovarského filmového festivalu Jiří Bartoška

Organizace návštěvy hollywoodské hvězdy na filmovém festivalu není podle něj přitom jednoduchá.

„U velkých festivalů, jako je Cannes nebo Berlinale, lidi vlastně přijíždějí na festival, protože mají ve smlouvě s distributorem povinnost ten film propagovat. Takže je o to větší radost v Karlových Varech, že lidé přijíždějí, aniž by byli povinováni té účasti z nějaké smlouvy,“ vysvětlil.

Bartoška také prozradil, že hrdinou nové znělky festivalu, jejíž autorem je tradičně Ivan Zachariáš, bude kameraman Miroslav Ondříček, který před 10 lety dostal Křišťálový glóbus.

„Myslím si, že to potěší jak filmové diváky, tak i příznivce fotbalového klubu Slavie,“ dodal Bartoška.

Jakub Šídlo, bre Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme