Beachvolejbalistky Kolocová se Slukovou nastoupí na grandslamu v Moskvě

Beachvolejbalistky Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou už ze sebe setřásly zklamání z nevydařeného čtvrtfinále mistrovství Evropy a během volného dne se rozhodovaly o dalším programu. V ohrožení byl grandslamový turnaj v Moskvě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková | Foto: FIVB

„Pojedeme do Moskvy, i když měla Markéta během turnaje v Cagliari problémy se zády. Ale už je to vyřešené,“ říká Kristýna Kolocová.

Její sportovní partnerka měla zablokovanou páteř uprostřed zad, což se podařilo dát do pořádku až po tom, co dvojice vypadla z mistrovství Evropy. Teď už by snad mělo být všechno v pořádku.

„Problém se snad vyřešil, i když záda pořád bolí. Do začátku turnaje je ale ještě několik dní, tak si myslím, že to zvládnu a do Moskvy opravdu odjedeme, doufá Markéta Sluková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Markéta vyřešila problémy se zády a jedeme do Moskvy, hlásila z Cagliari Kristýna Kolocová

Grandslamové turnaje znamenají velkou příležitost získat hodně bodů do celkového hodnocení světového žebříčku a také vyšší prize money než na v uvozovkách normálních turnajích Světové serie.

I proto by byla škoda, kdyby nejlepší český pár Moskvu vynechal. Samotný pár v čele s rakouským koučem Simonem Nauschem by v tom ale problém neviděl.

„Simon tvrdí, že minimálně jeden turnaj se bude muset vypustit v rámci kondice a dlouhodobé přípravy. Takže jestli to bude Moskva nebo za pět turnajů něco jiného je celkem jedno,“ podotýká Kristýna Kolocová.

Z Itálie se tak Kiki a Maki přestěhují do Ruska. Po pátém místě v Cagliari chtějí v Moskvě znovu předvést výkony, které by je dostaly minimálně do nejlepší desítky.

„Do Moskvy se těšíme. Na evropském šampionátu se nám až na poslední zápas docela dařilo. Doufám, že uhrajeme dobrý výsledek, pár dobrých zápasů,“ dodává Markéta Sluková.

Štěpán Pokorný, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme