Pyrotechnici prohledávali slepé rameno Labe v Pardubicích, munice tam nebyla

Pyrotechnici ukončili průzkum slepého ramene Labe v Pardubicích. Na místě byli kvůli chystanému odbahnění, s nímž chce ještě v červnu začít Povodí Labe. Existovaly obavy, že by v bahně mohla být nevybuchlá válečná munice. To se však nepotvrdilo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Řeka Berounka

Řeka Berounka | Foto: Petr Kološ

Podle pyrotechniků do této oblasti za druhé světové války padaly pumy a dokonce se tam zřítilo i letadlo. Nebezpečné předměty však průzkum neodhalil. Kovové předměty, na něž ukazoval detektor, byl vesměs odpad.

„Nejčastějším zdrojem signálu byly trubky a jejich svařence, jízdní kola, značky, případně železobeton,“ uvedla mluvčí Povodí Labe Jana Burianová.

Povodí už dříve nechalo na místě vykácet stromy a křoviny, aby se mohlo začít s těžbou usazenin.

Projekt revitalizace slepého ramene Labe existuje od roku 2007, část nákladů ve výši 70 milionů pokryje evropská dotace.

kov, Drahomíra Bačkorová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme