Východní polovinu Česka zasáhnou v neděli silné bouřky

Meteorologové varují před silnými bouřkami. V neděli do Česka dorazí zvlněná studená fronta, která se střetne s přílivem teplého vzduchu od jihozápadu. Bouřky může místy doprovázet přívalový déšť, krupobití a vítr o rychlosti až 90 kilometrů za hodinu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Blesk

Blesk | Foto: Marek Pecka

„Bouřky se budou nejdříve vytvářet po obědě v Pardubickém kraji a na Českomoravské vrchovině a postupně se budou dále rozšiřovat do dalších krajů na Moravě a ve Slezsku,“ řekl Českému rozhlasu meteorolog Jaroslav Rosa.

Nejprve bouřky podle Českého hydrometeorologického ústavu zasáhnou kolem nedělního poledne okresy Svitavy a Ústí nad Orlicí v Pardubickém kraji a Vysočinu. Poté se zhruba od 14.00 mohou začít objevovat v Jihomoravském kraji, od 15.00 v Olomouckém a západní části Moravskoslezského kraje, od 16.00 ve Zlínském kraji a od 18.00 ve východní části Moravskoslezského.

„Konec bouřkové činnosti očekáváme až v pozdních nočních hodinách na pondělí,“ dodal Rosa.

Přívalový déšť může podle upozornění meteorologů místy rozvodnit menší toky a zatopit sklepy, nárazy větru zase mohou lámat větve.

ČRo, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme