V Benešově nad Černou zdraží vodné. Kvůli dotaci na novou čistírnu odpadních vod

Lidé v Benešově nad Černou zaplatí o pět korun více za vodu. Zvýšení vodného a stočného bylo nutné proto, aby si obec mohla vzít dotaci na budování nové čistírny odpadních vod. Ta bude stát 12 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vodovodní kohoutek

Vodovodní kohoutek | Foto: Fotobanka stock.xchng, Lance Hancock

Obec sice uzavřela smlouvu s novým provozovatelem vodovodů a kanalizací, který byl levnější, než ten dosavadní. Musela ale připočíst částku, kterou stanovil poskytovatel dotace, Státní fond životního prostředí.

„Musíme vytvářet fond oprav. Není to jen podmínka, je to i ve vyhlášce. Oni na tom trvají, že obce musí našetřit zpátky na novou čistírnu. Proto je zvýšení vodného a stočného u nás v Benešově nad Černou,“ vysvětlila starostka Veronika Korchová.

Ve stejné situaci se teď ocitly i další obce v České republice, které čerpají dotaci na stavbu nebo rekonstrukci čistírny odpadních vod.

Martin Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme