Největší britské průmyslové sdružení je pro setrvání země v Evropské unii

Ve Spojeném království se vyostřuje boj o setrvání v Evropské unii. Největší britské průmyslové sdružení chce, aby Británie Unii neopouštěla. Premiér David Cameron pak nejspíš povolí odbojným poslancům vlastní strany, aby vedli kampaň pro vystoupení z osmadvacítky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vlajky Evropské unie

Vlajky Evropské unie | Foto: Evropská komise

„Ekonomický úspěch Británie zcela závisí na tom, jestli země zůstane plnoprávným členem Evropské unie," řekl týdeníku Observer ředitel Konfederace britského průmyslu John Cridland.

Podle něj britské členství podporuje pracovní místa, hospodářský růst a soutěživost ostrovní ekonomiky. Myšlenku, že by britská ekonomika byla stejně úspěšná i mimo EU, Cridland odmítá.

Podle Observeru mezitím premiér David Cameron dal záruky rebelům z mateřské Konzervativní strany, že budou moci vést oficiální kampaň pro britský odchod z Evropské unie.

Podle jednoho z euroskeptických poslanců Charlese Walkera žádá vystoupení z Unie více než polovina z 305 konzervativních zákonodárců.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme