Je to ohromná škoda, říká kapitán Novotný o problémech pražského Lva

Lev Praha má finanční potíže a pravděpodobně nenastoupí do nadcházejícího ročníku Kontinentální hokejové ligy. Vedení potvrdilo, že klub má problémy se sháněním finančních prostředků pro příští sezonu. Definitivní rozhodnutí by měl pražský celek oznámit v pondělí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán pražského Lva Jiřího Novotného (úplně vlevo)

Kapitán pražského Lva Jiřího Novotného (úplně vlevo) | Zdroj: ČTK

„Nějaké náznaky byly. Zejména hráči, kteří byli bez kontraktů, čekali, jak se situace vyvine. Na 99 procent Lev nebude KHL hrát. Nejen pro mě, ale i pro ostatní hráče je to obrovský šok,“ řekl Českému rozhlasu kapitán Lva Jiří Novotný.

Pražský klub hrál v KHL dvě sezony, v té letošní dokonce prošel až do finále.

„Minulý rok byl z naší strany hodně povedený. Nejen hráči, ale všichni lidé okolo klubu jsou bez práce. Je to ohromná škoda,“ lituje Novotný, který zatím důvod, proč se nepodařilo sehnat dostatečné množství peněz, nezná.

„Podle zpráv, které jsem během dne dostával, nebyl důvody nijak zveřejněný. Musíme ale počkat, je to hrozně čerstvé. Já zatím důvod neznám,“ podotýká 30letý útočník.

Pražský Lev v příští sezoně asi nebude hrát KHL, klubu chybí peníze

Číst článek

Hráči jsou nyní v obtížné situaci, získat angažmá v jiném klubu KHL bude pravděpodobně velkým problémem.

„Kluby v KHL jsou limitovány cizinci a Lev byl složený zejména z cizinců, z českých, finských, švédských a kanadských hokejistů. Limit je pět hráčů na tým, kluby už ho budou mít zaplněný. V Rusku začínají za měsíc tréninkové kempy,“ nezatírá Novotný.

Podle něj bude pro většinu hráčů z kádru prioritou číslo jedna zůstat v KHL. „Na soupisce Lva se nacházejí reprezentanti a kvalitní hokejisté, kteří budou chtít v Rusku zůstat. Bude to ale obtížné nejen v Rusku, ale i v dalších evropských ligách,“ dodal český reprezentant.

Jan Richter, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme